0
Your Cart
0
Your Cart

Glutenvrije koekjes en amandel taart voor bij de koffie en Afternoon Tea

Nooit meer koekjes of taart bij de koffie of Afternoon Tea? Als je geen gluten meer màg eten, vanwege coeliakie oftewel glutenintolerantie, lijkt de situatie in het begin vaak hopeloos. Want gluten, het eiwit dat in veel graansoorten zit, vind je niet alleen terug in brood en gebak, maar ook in heel wat kant-en-klare producten, smaakmakers en geneesmiddelen.

Glutenvrije producten zijn bovendien vaak veel duurder dan de gangbare variant mét gluten. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor koekjes en taarten, die van nature glutenvrij zijn, omdat ze met bijvoorbeeld amandelmeel, boekweit- of kokosmeel zijn gemaakt?

Waarom zijn voedselproducenten zo dol op gluten?

Gluten is het woord voor een groep eiwitten die zich in een aantal soorten granen bevindt, zoals tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Allerlei producten zoals gebak, koekjes, pizza, pasta, brood, sauzen en snoep, waar één van deze graansoorten in zit, bevatten dus gluten. Gluten leveren structuur, plakkracht en elasticiteit aan voedingsmiddelen, waardoor ze de bewerking van deeg gemakkelijk maken. Daarnaast reguleren gluten het vocht in voedsel en leveren ze eiwitten, voedingsstoffen en vezels. Tevens zorgen gluten voor de gewenste ontwikkeling van de korstkleur en voor een langere houdbaarheid.

Ook zonder glutensensitiviteit wordt glutenarm eten steeds populairder

Zodra mensen met coeliakie of glutenintolerantie glutenrijk voedsel eten, reageert hun immuunsysteem met antistoffen, wat zorgt voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Bij een glutensensitiviteit worden de darmen weliswaar niet beschadigd, maar zijn de klachten wél gelijkaardig als bij coeliakie, zoals een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, diarree, buik- of hoofdpijn. Veel mensen met buik- en darmklachten kiezen ervoor om (tijdelijk) glutenarm te eten, om te zien wat dat geeft. Vaak met bemoedigende resultaten, wat uiteraard ook met een algemeen verbeterd eet- en leefpatroon te maken kan hebben.

Afternoon Tea met glutenvrije lekkernijen van Biscuiterie de Provence

Zin in een glutenvrije Afternoon Tea? Houd je verre van duur gedoe en kies simpelweg voor (aperitief)koekjes en taartjes die sowieso geen gluten bevatten, omdat ze met amandelmeel gemaakt zijn! Biscuiterie de Provence is een Frans familiebedrijf dat al sinds 1833 gespecialiseerd is in producten op basis van amandel. Inmiddels heeft de zesde generatie Bedouin een heel gamma aan gastronomische glutenvrije koekjes en zachte amandel taart. De traditionele recepten worden met overwegend lokale ingrediënten geproduceerd in eigen ateliers en bevatten geen conserveermiddelen, kleurstoffen of palmolie. Enjoy!

Biscuiterie de Provence Luxe Amandel Cake Chocolade Glutenvrij 225g, bio € 11.5

✓ Gastronomische cake, in eigen atelier gemaakt
✓ Traditioneel recept op basis van amandelen
✓ Met cacao en Bourbon vanille
✓ Biologisch en glutenvrij
✓ Vrij van conserveermiddelen, kleurstoffen of palmolie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *