Marley’s Amsterdam

Marley’s Amsterdam
Marley’s shampoo vlokken … Shampoo zonder water. We vonden nog een mooi juweeltje. In Amsterdam! Marley’s Amsterdam is de eerste ter wereld die shampoovlokken produceert. Soms kan een eeuwenoud concept gewoon nog beter zijn. Neem shampoo. Bijna alle shampoos bestaan voor minimaal 80% uit water. En dat is zonde. Afval in het productieproces, afval van al dat transport, afval van de opslag… terwijl (bijna) iedereen voldoende water uit de kraan heeft.Marley’s Amsterdam – de eisen
Marley’s doel was om het transport met 80% te verminderen! In plaats van vijf vrachtwagens, gebruik je slechts één vrachtwagen en verminder je tegelijkertijd het plasticverbruik drastisch. De shampoo moest natuurlijk zijn en de shampoo-ervaring moest niet anders zijn dan je gewend bent. Het antwoord? Shampoovlokken, waarvan je thuis ‘normale’ shampoo maakt. Briljant, natuurlijk.

Natuurlijke shampoovlokken zonder water
Oh ja, hadden we al gezegd dat het een volledig natuurlijke shampoo is? Dus zonder palmolie, SLS of parabenen en zonder microplastics. Samen staan we voor ‘happy hair and a happy planet’.

Gebruiksaanwijzing Marley’s Shampoo vlokken
Bereid je shampoo ’s avonds van tevoren voor, zodat je deze de volgende ochtend kunt gebruiken.

Stap 1: Voeg 450 ml kokend water toe aan de zakje van de Marley en roer.
Stap 2: Laat het staan totdat alle vlokken zijn opgelost. Giet het vervolgens in de Fles van De Marley (of een andere herbruikbare fles).

Stap 3: Zet de fles (zonder pomp) een nacht in de koelkast en de tijd doet de rest.
Stap 4: Schroef de pomp op de fles, schud de fles goed en je dag kan beginnen!Bestrijd plastic voor eenmalig gebruik en giet de shampoo in een oude shampoofles of andere herbruikbare fles. Shampoo opgebruikt? Vul hem bij met nieuwe Marley’s vlokken!

Omdat het een natuurproduct is, kan het na verloop van tijd dikker worden. Goed schudden, en je shampoo is weer klaar.

Eindelijk… Marley’s shampoo is 100% natuurlijk en VEGAN. Dit betekent dat de shampoo een iets andere structuur kan hebben dan je gewend bent, en het kan ook iets minder schuimen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Geef je haar even de tijd om te wennen aan deze natuurlijke shampoo, en je zult zien dat je er schoon en glanzend haar van krijgt!

Marley’s shampoo vlokken – Blauw, Mandarijn & Lavandin
Ingrediënten:
Natrium olivaat, Natriumcacaat, Natriumcastoraat, Argania spinosa olie, Simmondsia chinensis sera, Citrus nobilis olie, Lavendula angustifolia olie, Aniba rosaeodora olie, Cetylalcohol

Marley’s shampoo vlokken – VET haar – Oranje, Eucalyptus & Groene klei
Ingrediënten:
Sodium olivate, Sodium cocoate, Sodium castorate, Oryza sativa bran oil, Melaleuca alternifolia, Argania spinosa oil, Illite, Citrus aurantifolia oil, Cedrus atlantica oil, eucalyptus globulus leaf oil, cetylalcohol,

Marley’s shampoo vlokken – DROOG haar – Geel, Honing & Wierook
Ingrediënten:
Olijfolie (natrium olivaat), Kokos (Natriumcacaat), Castorolie (Natriumcastoraat), Arganolie (Argania spinosa olie), Maïsolie (Maïszuur), alcoholvrij witbier (Bier), Brandnetelblad (Urtica dioica) Palmarosa (Cymbopogan martini olie), Zoete sinaasappel (Citrus aurantium dulcis olie), Wierook (Boswellia serrata olie), Lychee (Litsea Cubeba) , Rozemarijn (Rosmarinus officinalis), Cetylalcohol.