Najel Aleppo soap

Najel Aleppo Olijfzepen zijn een van de bekendste en oudste zepen ter wereld. Gemaakt volgens een eeuwenoud recept van pure plantaardige ingrediënten. De zepen worden gemengd, gegoten en vervolgens negen maanden op natuurlijke wijze in de zon gedroogd. Zo ook al 4000 jaar.

De geschiedenis van Aleppo-zeep
Deze specifieke Aleppo-zeep werd zo’n 2000 jaar geleden uitgevonden door de Mesopotamiërs aan de Bosporus. Rond het jaar 1250 werd de zeep door de kruisvaarders meegenomen naar Marseille. De beroemde ‘Marseille zeep’ komt eigenlijk uit het Midden-Oosten. De Marseille zeep is in de loop van de tijd veranderd, in tegenstelling tot de originele Aleppo zepen.

De Aleppo zeeptraditie
Elk jaar in oktober of november (afhankelijk van het weer) wanneer de laurierbessenolie en olijfolie worden gewonnen, wordt begonnen met het maken van de zepen. In een grote traditionele verzepingscontainer wordt de olijfolie samen met water en soda gegoten, zodat de olie langzaam verdampt. Het mengsel wordt in grote platte trays gegoten en na afkoeling worden de zepen met de hand gesneden.

Dit proces geeft de Aleppo zeep zijn specifieke uiterlijk: een harde donkergroene ruwe buitenkant en een wat zachtere lichtgroene binnenkant. De traditie, de veelzijdigheid en de natuurlijke zachtheid … wat een combinatie!

Alle Najel Aleppo zeepblokken zijn gegarandeerd (gecertificeerd) uit Syrië – dus we kunnen met recht beweren dat Najel de echte originele Aleppo zepen heeft. Aleppo zeep is een echte allrounder! Alle Najel Aleppo zeepproducten zijn 100% natuurlijk, plantaardig en natuurlijk niet getest op dieren. De typische Aleppo zeep (de blokzepen) zijn echte allrounders…

  • Gezichtsreiniging (en verzorging)
  • Lichaamsreiniging (en verzorging)
  • Je haar wassen (vooral de 12 tot 20% bay berry olie)
  • Scheerzeep
  • Babyverzorging (vooral de lage percentages bay berry olie)
  • Hand- en voetenbad
  • Tapijten en stoffen
  • reinigen en onderhouden van (echte) houten meubels en vloeren
  • Intieme hygiëne
  • Vreemd maar waar: het kan gebruikt worden als tandpasta. Het helpt bij tandvleesaandoeningen en aften

Najel Aleppo Olijfzeep: kracht & zachtheid
De Najel Aleppo zepen combineren de kracht van laurierbessenolie met de natuurlijke zachtheid van olijfolie. Een perfecte combinatie! Bay berry olie is bacteriedodend en fungicide, pijnstillende en antivirale. Daarom worden deze zepen (preventief) gebruikt tegen huidaandoeningen zoals acne, vette huid, psoriasis, mycrosis en algemene onzuiverheden. Er is echter nog veel meer mogelijk met deze ‘wonderzepen’, bel ons voor het volledige verhaal en uitleg over welke zepen je wanneer gebruikt.