Organic skin care La Fare 1789

Biologische huidverzorging met ingrediënten uit de Provence, Frankrijk.
La Fare is de naam van een kleine heuvel in de Haute-Provence, omgeven door het mediterrane klimaat en de ruige bergen. Daar vindt u een schone, zuurstofrijke omgeving met een rijke, prachtige natuur! Op deze heuvel werd in het revolutiejaar het Provençaalse landhuis Mas gebouwd. De La Fare 1789 ervaring is gemaakt door het Franse echtpaar Kitty en Laurent Baussan. Vol liefde voor het leven en hun werk maakten ze hun gepassioneerde droom waar: biologische cosmetica gemaakt met alle krachtige ingrediënten uit deze prachtige regio.La Fare 1789 producten zijn gemaakt met ingrediënten uit gecertificeerde biologische landbouw en gecontroleerd door Ecocert en Cosmebio.La Fare: waarom biologische cosmetica?
Kitty en Laurent droomden ervan om huidverzorging te creëren door heel dicht bij de lokale natuur te blijven. Ze wilden huidverzorging ontwikkelen met ingrediënten uit hun eigen achtertuin. Daar groeien groene amandel, olijven, kersenboom, rozenbottels, tijm en nog veel meer kruiden en planten. La Fare 1789 is een kijkje in wat de Haute-Provence in al zijn glorie te bieden heeft.De verpakking is recyclebaar met respect voor het milieu en weerspiegelt een zekere authenticiteit en eenvoud die transparant en eerlijk is. La Fare 1789 producten bevatten drie keer meer biologische ingrediënten dan het Ecocert-label vereist. Producten die respect uitstralen voor mens en natuur.

De ingrediënten of La Fare 1789

Koraalalgen
Algen zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen en mineralen voor huidcellen. Ze stimuleren de natuurlijke aanmaak van cellen in de huid en bevorderen de huidvernieuwing.
Aloë vera
Al bekend bij de oude Egyptenaren en de Chinese en Arabische volkeren om zijn helende eigenschappen. Aloë vera sap werd al gebruikt om brandwonden en diepe wonden te behandelen. De polysaccharide is rijk aan aminozuren, appelzuur en citroenzuur en helpt beschadigd weefsel te herstellen en tegelijkertijd de huid intensief te hydrateren. Aloë vera is extreem rijk aan voedingsstoffen die de natuurlijke afweer van het lichaam beschermen. Het zorgt voor een goede vochtbalans en bevordert de regeneratie van de huid.
Amandel
amandelolie is een fijne, verzachtende olie die rijk is aan eiwitten. Deze olie bevordert de genezing van de huid, vermindert ontstekingen van de huid en heeft ook een verzachtend effect op jeuk. Amandelolie draagt ook bij aan het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Calendula
Calendula of Goudsbloem wordt in Europa geteeld vanwege de felgekleurde bloemen. Deze hebben een verzachtende, hydraterende en helende werking. Perfect voor de gevoelige of kwetsbare huid.
Wortel
Wortel is extreem rijk aan bètacaroteen, wat veel voordelen voor onze huid lijkt te hebben. Komkommer
In het verleden bedekten vrouwen hun gezicht met plakjes komkommer om hun huid te hydrateren en te helpen herstellen. Komkommer verzacht, ontspant en verfrist de huid. Het is een vochtinbrengende crème die een verzachtende en beschermende werking heeft. Komkommer heeft ook intensieve hydraterende eigenschappen.
Jojoba
Jojoba olie wordt ook wel ‘het goud van de woestijn’ genoemd. Jojoba-olie lijkt in veel opzichten op de eigen talg van onze huid. Jojoba-olie vormt een niet-vette en intens beschermende laag op onze huid. Frequent gebruik kan ook het uiterlijk van littekens verminderen.
Kaolien
Kaolien werd oorspronkelijk ontdekt in China, maar het wordt ook gevonden in Morbihan, Côtes d’Armor en Finistère. Deze klei met krachtige eigenschappen staat al generaties lang bekend om zijn hoge zuiverheid. Deze klei heeft dan ook zeer waardevolle eigenschappen in cosmetica. Kaolien kalmeert huidirritatie en absorbeert overtollig talg zonder de huid uit te drogen.
Sheaboter
Sheaboter is rijk aan essentiële vetzuren en vitamines en zorgt voor het behoud van een gezonde huid. Sheaboter kan het uiterlijk van de huid verder verbeteren door intensieve voedende en beschermende eigenschappen te hebben. Sheaboter is geschikt voor alle huidtypes en wordt vooral aanbevolen voor de zeer droge en gevoelige huid.
Macadamia
Macadamia olie kan op verschillende manieren worden toegepast. De olie is zeer geschikt als massageolie, om striae tijdens de zwangerschap te voorkomen en beschadigde huid te genezen, en het kan zelfs gebruikt worden als voedende olie voor het haar. Macadamia olie is een niet-vette olie en laat daarom geen laagje achter op de huid. Het bijzondere aan deze olie is dat het lijkt op de eigen talg van onze huid.
Honing
honing staat bekend om zijn voedende, helende en verzachtende werking op de huid. Het heeft zelfs regenererende eigenschappen en wordt daarom gebruikt in anti-aging zorg. Honing kan worden gebruikt om de huid van top tot teen te verzorgen en wordt getolereerd door alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige huid.
Tea tree
Tea tree staat bekend om zijn helende werking en wordt van oudsher gebruikt om kleine wonden te behandelen. Het kan ook gunstig zijn voor de huid met acne.
Coconut
Coconut is een goed voorbeeld van een veelzijdige olie. Het heeft een intensief voedend effect op de huid, het helpt de huidbarrière te versterken en het maakt het haar heerlijk zacht en glanzend. Het kan ook op de hoofdhuid worden aangebracht.
Olijf
De olijfboom wordt ook wel de heilige boom van de mediterrane landen genoemd. Deze bijzondere boom symboliseert vrede, hoop, duurzaamheid en kracht. Olijfolie is rijk aan antioxidanten, die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Olijfolie kan worden gebruikt om de huid te voeden, verzachten, kalmeren en beschermen. Het is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid.
Palma Rosa
Dit is een van de beste essentiële oliën voor de behandeling van huidproblemen. Het wordt daarom gebruikt in gevallen zoals eczeem, acne, psoriasis en roos. Palma Rosa verzorgt, voedt en beschermt de huid en bevordert het huidherstel.
Papaya
Papaya is extreem rijk aan antioxidanten die de huid beschermen.
Rozemarijn
Rozemarijn komt voor in de Middellandse Zee en aan de kust van Zuidwest-Azië. De plant is rijk aan essentiële oliën die een antiseptische werking hebben. Rozemarijn heeft ook een ontspannend effect op de spieren.
Sesam
Sesam is een plant afkomstig uit Afrika. Sesamzaadolie is rijk aan krachtige antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren. Toegepast in cosmetica, heeft het een voedend en beschermend effect op de huid.
Sugar
Sugar wordt gebruikt als een vochtinbrengende crème. Suiker heeft een hydraterende werking en draagt daardoor bij aan een optimale vochtbalans van de huid.
Tijm
Tijm is een plant met veel voordelen. Tijm is rijk aan flavonoïden en heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking.
Groene thee
thee heeft vele toepassingen in natuurlijke cosmetica. Groene thee is rijk aan antioxidanten, die de huid beschermen.
Zonnebloem
zonnebloemolie wordt verkregen door de zaden mechanisch te persen. Zonnebloemolie is rijk aan omega-6. Deze olie voedt en beschermt de huid. Het is ook een uitstekende conditioner voor het haar, vooral wanneer het haar droog en beschadigd is. Zonnebloemolie wordt snel door de huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter.