Nordics natural oral care

Natuurlijke mondverzorging Nordics Bewust leven.
Steeds meer consumenten maken zich hiermee bezig en het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer merken inspelen op het vraagstuk van verantwoord leven en consumeren.

De filosofie van Nordics
Bijdragen aan een betere wereld hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, en iedereen kan het. Dat is eigenlijk het idee achter het merk Nordics. Ze kwamen met een aantal mooie producten die bijdragen aan een betere wereld: ze hebben bijvoorbeeld biologisch afbreekbare tandenborstels, afbreekbare katoen- en bamboeswabs, herbruikbare bamboerietjes met schoonmaakborstel en vegan flosdraad gemaakt van maïszetmeel. Goedkope producten, voor iedereen toegankelijk en natuurlijke spullen die je regelmatig gebruikt. Stel je de positieve impact voor als iedereen zijn plastic tandenborstel, rietjes en flosdraad zou vervangen door een biologisch afbreekbare versie.

BPA-vrij nylon en moso bamboe
De Nordics bamboe tandenborstel is volledig biologisch afbreekbaar. De steel is gemaakt van moso bamboe. Dit is de enige soort die panda’s niet eten, en bovendien groeit deze soort erg snel. Er is geen kans om de bron uit te putten. Nordics heeft gekozen voor BPA-vrije nylonvezels. Geen enkel deel van de tandenborstel bevat plastic (deeltjes). Voor de verpakking wordt zelfs gerecycled karton gebruikt.

100% natuurlijke VEGAN tandpasta’s met fluoride voor een heerlijk frisse smaak
De Nordics Lemon en Pomegranate tandpasta’s zijn ontwikkeld met het idee dat steeds meer mensen zich bewust zijn van hun cosmetische producten en hun effect op hun gezondheid. Deze natuurlijke tandpasta bevat ook geen suiker, parabenen, conserveermiddelen, SLS, PEG of titaandioxide.

Wat deze tandpasta wel bevat:
Xylitol: dit werkt als een natuurlijke zoetstof en stimuleert speekselafscheiding. Natriumbicarbonaat: neutraliseert de pH-waarde in de mond en helpt de tanden op een natuurlijke manier witter te maken. Kaliumchloride en trinatriumcitraat: spelen een ondersteunende rol bij het verminderen van de tandgevoeligheid.

Borstelkwaliteit van Nordics Bamboe tandenborstels
Geen enkele consument wil concessies doen. Bij het poetsen met een Nordics tandenborstel ben je verzekerd van hetzelfde perfecte poetsresultaat als bij een ‘gewone’ tandenborstel. Tijdens het productieproces wordt de bamboe blootgesteld aan zeer hoge temperaturen, waardoor bacteriën geen kans krijgen. Nordics heeft bewust gekozen voor zachte nylonvezels. Dit is veel beter voor het tandvlees en de tanden dan ‘harde’ vezels.

Nordics’ assortiment
Nordics heeft bamboe tandenborstels in verschillende kleuren in het assortiment. Dat is fijn, want het betekent dat familieleden hun borstels uit elkaar kunnen houden. Het merk heeft ook kleinere versies voor kinderen. Nordics heeft een speciale porseleinen houder en reiskoffer ontwikkeld om de tandenborstels in op te bergen. En dat is natuurlijk hygiënisch. NIEUW uit Scandinavië: tandpasta zonder fluoride met kokos en de whitening tandpasta zonder fluoride met matcha en houtskool!

Naast tandenborstels heeft Nordics ook biologisch afbreekbare katoenen en bamboe swabs bij zich. Het bekende beeld van het zeepaardje dat zich vastklampt aan een wattenstaafje in zee kan binnenkort tot het verleden behoren: deze wattenstaafjes zijn volledig afbreekbaar en vormen dus geen gevaar voor het milieu.

Een ander geweldig product uit Scandinavië zijn de bamboe rietjes, die herbruikbaar en veganistisch zijn. Je krijgt een schoonmaakborstel, dus het schoonhouden ervan is geen probleem.

Whitening effect tandenborstel
Witte tanden staan voor veel consumenten hoog op het verlanglijstje maar dan op een veilige manier. Ook Scandinaviërs speelt op die vraag in met hun zwarte tandenborstel. Deze speciale borstel is behandeld met houtskool zodat het poetsen ermee een subtiel blekend effect van de tanden creëert. De gebruikte houtskool is de speciale Binchotane houtskool, die al generaties lang met succes wordt gebruikt in Azië.