Rosenrot – zero waste solid cosmetics

Rosenrot zero waste solid cosmetics – de koningin in ‘Zero Waste Solid Cosmetics’. 0% afval, 0% water, 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd.

Rosenrot Solid Cosmetics – Pionier in vaste natuurlijke cosmetica
Rosenrot zero waste vaste cosmetica – De Rosenrot-fabriek is gevestigd in Eutin, een Duitse stad in de buurt van Hamburg. En als je de hal binnenkomt, is het eerste wat opvalt de heerlijke geuren! Soms ruikt het delicaat bloemig, soms ruikt het naar fruit; mandarijn of citroenachtig en soms zijn de topnoten fijne amandelen of walnoten en soms aan de warmere geuren zoals vanille en kokosnoot.

Kijkend over de schappen in de productieruimte en in het magazijn, vallen de prachtige vormen en pasteltinten van onze solide natuurlijke cosmetica op, dit is hoe cosmetica zou moeten zijn. En als je verder loopt, richting de logistieke afdeling, waar alles zorgvuldig wordt ingepakt, valt de prachtig vormgegeven verpakking op. Het zijn allemaal kleine cadeautjes…

Rosenrot: genieten, geven en beleven – zonder verspilling
Eén ding wordt al snel duidelijk: Rosenrot staat voor genieten van producten, zowel visueel als tijdens gebruik. Maar ook om te delen, cadeautjes te geven en te ervaren. En dit alles met veel aandacht voor duurzaamheid! In feite is die duurzaamheid de reden waarom Rosenrot is opgericht. Het basisidee was om onnodige plastic verpakkingen in de badkamers te vermijden. Plastic lijkt de norm te zijn voor douchegels, shampoos en andere natuurlijke(!) cosmetische producten. En al dat gebruik van plastic is niet goed voor onze gezondheid en zeker niet goed voor de gezondheid van onze planeet… want iedereen weet: ‘plastic soep is vies!’

Rosenrot zero waste solid cosmetics
Aangezien er geen gevestigde “zero waste” natuurlijke cosmetica op de markt was, had oprichter Karin Ziesmer haar belangrijkste ervaring in de vorm van een action cam-video – geschoten op de voorkant van de surfplank van haar zoon. De beelden waren schokkend! De grote hoeveelheid plastic afval aan de kust werd zichtbaar en toen ze alle plastic verpakkingen in haar eigen badkamer zag, schrok ze. Het idee achter Rosenrot werd daar in de badkamer geboren. Karin ontwikkelde haar eigen recepten totdat het bedrijf in 2015 klaar was om opgericht te worden. Daarna begon alles te rollen – vooral toen de eerste zero-waste winkels in Duitsland werden geopend. Ze namen enthousiast de natuurlijke cosmetica-innovaties van Rosenrot over en verwerkten ze in hun zero-waste assortiment.

Rosenrot Organic Certified Cosmetics
Rosenrot heeft nu meer dan 30 mensen in dienst en biedt een volledig assortiment persoonlijke verzorgingsproducten van top tot teen, waaronder vaste shampoo, conditioner, douchegel, body butter, badmelk. De producten zijn gecertificeerd door ECOCERT volgens de hoogste normen van COSMOS NATURAL of COSMOS ORGANIC. Als Duits bedrijf wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan de regionale herkomst van de ingrediënten, zoals rozenbottelzaadolie en het Rügen medicinale krijt in de badmelk. Daarnaast wordt speciale aandacht besteed aan het milieuvriendelijke verzendmateriaal en de CO²-compensatie van het transport, omdat het duurzaamheidsconcept niet stopt bij het product, maar zich uitstrekt tot alle niveaus van het bedrijf.

Rosenrot is handgemaakte vaste / vaste cosmetica
Rosenrot blijft trouw aan het idee van handgemaakte cosmetica, alleen op deze manier kan Rosenrot kwaliteit garanderen. Rosenrot is terecht de koningin van de vaste cosmeticabedrijven. Het handwerk stelt ons in staat om unieke producten in veel hogere kwaliteit te creëren en dus aanzienlijk betere resultaten in de voedende eigenschappen van de producten. De test is om het zelf te proberen, we zijn er 100% van overtuigd dat u versteld zult staan van de kwaliteit, het effect en de geurbeleving. Rosenrot staat voor gecertificeerde solide natuurlijke cosmetica, handwerk van topkwaliteit en een oorsprong in Noord-Duitsland. Momenteel is Rosenrot een drijvende kracht achter de zero-waste beweging in heel Europa.

Stap voor stap naar zero waste cosmetica; verantwoorde en duurzame verpakkingen
We moeten een einde maken aan deze plastic waanzin! Nogmaals, onze filosofie is altijd om het goede voorbeeld te geven.’

Verpakking gereduceerd

 • Zepen en ‘bits’ kunnen verpakkingsvrij worden verkocht
 • Producten die worden verkocht, zijn verpakt in milieuvriendelijk cellofaan (100% organisch en composteerbaar), gerecyclede kartonnen dozen of glazen potten
 • Onze bitbox is een aluminium blikje. Dit is lichtgewicht en zeer duurzaam. Aluminium kan heel goed gerecycled worden. Het recyclen van aluminium bespaart natuurlijke hulpbronnen en bespaart tot 95% van de energie die normaal gesproken nodig is om metaal te produceren.
 • 100% composteerbaar en gerecycled
 • We gebruiken verpakkingen gemaakt van verschillende soorten plantaardig zetmeel (geen maïs) die niet langer worden gebruikt in de voedselproductie (100% biologisch afbreekbaar, volgens EN 13432)
 • Ons verpakkingspapier is geverfd met verf op waterbasis
 • Kartonnen dozen worden waar mogelijk hergebruikt en zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en volledig gerecycled
 • Plasticvrij (Duhhh 🙂 Rosenrot zorgt er strikt voor dat alle producten altijd 100% plasticvrij zijn
 • Maar we gaan nog verder: we vermijden plastic ook waar mogelijk bij het in- en ompakken in onze eigen verzendafdeling.

Respect voor mens, dier en aarde

 • Wij stemmen onze grondstofselectie af op de normen van het Ecocert en/of Cosmos biologisch keurmerk.
 • Alle oliën, plantaardige hydrolaten, plantaardige melk, levensmiddelenadditieven en kruiden, glycerine, ethylalcohol en inuline zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt (Ecocert/BDIH/Cosmos).
 • Alle essentiële oliën zijn voornamelijk afkomstig van gecontroleerde biologische teelt (Ecocert/BDIH/Cosmos of 100% natuurlijk). Alle andere grondstoffen (bv. klei, zout, etc…) zijn van natuurlijke oorsprong.
 • Wij produceren al onze plantenextracten in fijne biologische kwaliteit in onze fabriek, ook volgens ons eigen recept. Dus we weten wat er in de extracten zit – pure plantenkracht, niets anders. Dit is ook voelbaar in onze producten
 • Onze natuurlijke geuren zijn gevoelig en strelen de ziel. Ze worden bijna allemaal exclusief door ons gemaakt en zijn verwerkt in onze schoonheidsproducten.
 • We vertrouwen op de effecten van de natuur en vermijden bewust kerosine, parabenen, siliconen of synthetische conserveermiddelen en kleurstoffen.
 • In al onze interne productie- en verzendprocessen besteden we altijd aandacht aan duurzame acties (bijv. inkoop van lokale grondstoffen om onnodig transport te voorkomen, hoge procesefficiëntie om een hoog energieverbruik te voorkomen)

Minder CO2

 • We gebruiken duurzame elektriciteit.
 • Onze facturen/correspondentie worden afgedrukt op gerecycled papier. (We geven er de voorkeur aan om ze per e-mail te verzenden)
 • Alle bestellingen worden verzonden met DHL CO2-neutraal (GoGreen).