Sol de Ibiza – zero waste natural sunscreen

Sol de Ibiza zero waste natuurlijke zonnebrandcrème
SOL DE IBIZA is een gecertificeerde organische minerale zonnebrandcrème die een breed spectrum bescherming biedt. Wij geloven dat het beschermen van jullie tegen de zon de aarde niet hoeft te vernietigen, dus milieuvriendelijk zijn is de kern van alles wat we doen. Onze verpakkingen zijn zero waste, onze ingrediënten zijn natuurlijk en biologisch. We zijn sociaal bewust, dierproefvrij en veganistisch. Onze producten zijn geschikt voor alle huidtypes en kunnen door het hele gezin worden gebruikt.Sol de Ibiza: goed voor je huid, Moeder Aarde en je gezondheid
Bedacht en gemaakt in 2015 door Alessandro Mancini. Openwaterzwemmer die naar Ibiza verhuisde, realiseerde hij zich terug van een lange zomerzwemtocht hoe het water aan de kust werd beïnvloed door een walgelijke geur. Hij heeft zich nooit echt beziggehouden met hoe de chemische stof van de zonnebrandproducten de kwaliteit van het water zou kunnen beïnvloeden. Gesteund door zijn vrouw uit Australië, waar meer bewustzijn is over huidproblemen. Op een dag kwam een vriend van hem met het idee om een natuurlijke zonnebrandcrème te maken, ze omarmden het Sol de Ibiza-project. Ze realiseerden zich al snel hoe chemicaliënvrije producten niet alleen gunstig zouden zijn voor de huid, maar ook voor de zee waarin hij graag zwemt.

Sol de Ibiza: zero plastic = zero waste
Om het te laten gebeuren was de eerste stap de selectie van de ingrediënten: een zonnebrandcrème gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten, wat goed is voor kinderen, volwassenen en het milieu. Wat ze absoluut niet wilden, was nog een stuk plastic produceren dat zijn weg naar de zee kon vinden, daarom is Sol de Ibiza volledig plasticvrij.

Wat zijn dan de ingrediënten van Sol de Ibiza? Hoe kan Sol de Ibiza zo effectief zijn en toch zo onschuldig?
Chemische zonnebrandmiddelen hebben ingrediënten (oxybenzone, avobenzone, octisalaat, octocryleen, homosalaat en octinoxaat) die mogelijk gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Volgens sommige recente onderzoeken sijpelen ze al na een paar uur door de huid in de bloedbaan. Deze chemicaliën blijven tot zeven dagen in het bloed en overschrijden tot 40 keer de toegestane limieten.

De mineralen in Sol de Ibiza natuurlijke zonnebrandcrème
Minerale zonnebrandmiddelen daarentegen gebruiken twee natuurlijke mineralen – zinkoxide en titaniumdioxide – als actieve ingrediënten. Deze mineralen zitten gewoon bovenop je huid en beschermen deze door UV-stralen weg te reflecteren. De Amerikaanse autoriteiten (FDA) hebben deze filters gedefinieerd, die over het algemeen als veilig en effectief worden beschouwd.

Zinkoxide is de beste van de twee minerale zonnebrandmiddelen omdat het echt een breedspectrumblokker is. Dat betekent dat het u en uw gezin beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Titaandioxide doet goed werk om UVB-stralen buiten te houden, maar het is niet zo effectief als het gaat om UVA-stralen.

Om deze en vele andere redenen heeft Sol De Ibiza gekozen voor niet-nano zinkoxide als zonnebrandfilter. Zinkoxide zit bovenop je huid (in plaats van in te weken, zoals chemische zonnebrandmiddelen doen) en beschermt je door de zonnestralen te verstrooien, te absorberen en te reflecteren.

Sol de Ibiza: geen conserveermiddelen
Als het gaat om inactieve zonnebrandmiddelen, zeg dan nee tegen conserveermiddelen (zoals methylisothiazolinone) en geurstoffen (meestal vermeld als “geur” of “parfum”) en ja tegen natuurlijke ingrediënten! Biologische kokosolie en aloë vera, zoete amandelolie, biologische calendula en zonnebloempitolie en cacaoboter zijn de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt.

De verkoop startte in 2019, voornamelijk op de Canarische Eilanden en de Balearen. Tegenwoordig zijn we aanwezig in 17 landen en meer dan 1000 organische en zero waste winkels. We blijven groeien, niet alleen in het buitenland maar ook met onze onderzoeken; het vinden van de beste verpakkingen en formuleringen om duurzame en zinvolle producten te creëren die altijd onze visie weerspiegelen: zonbeschermingsproducten maken die de mensen en de planeet beschermen.