0
Your Cart
0
Your Cart

Alia Skin Care

Alia Skin Care: Siciliaanse natuurlijke en biologische cosmetica

Het verhaal achter Alia skin care

De natuurlijke cosmetica lijn Alia skin care werd in 2017 gecreëerd door apothekeres Debora Pollina, geboren in Trapani en al enkele jaren actief op het gebied van natuurlijke cosmetica en voedingssupplementen. Haar doel is om de schatten en tradities van Sicilië in de kijker te zetten en drie persoonlijke elementen te combineren in één project: haar passie voor natuurlijke cosmetica, haar academische titel en haar liefde voor haar geboorteland, Sicilië.

Met de naam Alia (Arabisch voor hoog en verheven) is het duidelijk dat de kwaliteitslat bij haar zeer hoog ligt. De producten bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten uit Sicilië: zoals biologische essentiële oliën, plantenextracten van cactusvijg en granaatappel, plantaardige oliën zoals extra vierge olijfolie en zoete amandelolie. Elk product is bovendien voorzien van afbeeldingen van unieke maiolica-decoratie (een typisch Siciliaanse kunstvorm), gemaakt door de plaatselijke Trapanese kunstenares Giuliana Cordio, in haar ambachtelijke atelier “Di cotte e di crude” in Trapani.

Waarom de huid-en haarverzorgingsproducten van Alia skin care kopen?

  • Vanwege de hoge concentratie aan actieve bestanddelen

  • Zij zijn vrij van minerale oliën, OGM, SLES/SLE, siliconen en ingrediënten van dierlijke oorsprong

  • Alle natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van het prachtige schiereiland Sicilië.

  • Gebruik van natuurlijke, esentiële oliën van amandel-, citroen- en sinaasappelbloesem en pure olijf- en amandelolie

  • De unieke verpakkingen doen denken aan de Siciliaanse majolica, gemaakt door de Trapanese kunstenares Giuliana Cordio

  • Bevat Whole Sea Salt uit de zoutpannen van Trapani, een levend element dat rijk is aan magnesium, mineralen en Oligo elementen

Natuurlijke en authentieke grondstoffen zoals olijfolie en essentiële oliën

Rijke, verzachtende olijfolie uit een eeuwenoude olijfgaard in contrada Belvedere is een cruciaal ingrediënt in de natuurlijke cosmetica van Alia skin care, omdat het de huid diep voedt en het hydratatiesysteem van de huid reguleert. Ook biologische, essentiële oliën van zoete amandelbloesem, citroen, sinaasappel en granaatappel vind je terug in de  lichaamsverzorgingsproducten van Alia Skin Care. Pure poëzie voor onze zintuigen! Tot slot wordt (voor de lichaamsscrub) whole Sea Salt uit de zoutpannen van trapani gebruikt. Wanneer in het voorjaar de zoutpannen worden gevuld met zeewater, laat men dit verdampen in de hitte van de Siciliaanse zomerzon en de sterke Afrikaanse winden. Wanneer het zout begint te kristalliseren, zijn de fiore del sale de jonge zoutkristallen die zich aan de bovenkant vormen. Dit zout is volledig ongeraffineerd en onbehandeld. 

Siciliaanse maiolica’s van Giuliana Cordio

Giuliana Cordio ontwerpt en creëert op keramiek alle maiolica stukken die te zien zijn op de labels van elk afzonderlijk product en exclusief gemaakt voor Alia skin care. Volgens de West-Siciliaanse traditie van het schilderen op maiolica, worden Giuliana’s kunstwerken voor Alia skin care gekenmerkt door vier kenmerkende elementen die van elke maiolica een uniek en kostbaar stuk maken: gele acanthusbladeren, omringend filigrein, kopergroene bladeren en een kobaltblauwe achtergrond. Alvorens ze op de verpakkingen te drukken, worden de Siciliaanse maiolica’s van Giuliana Cordio vervaardigd volgens het traditionele procédé: elke maiolica wordt gedecoreerd en vervolgens gebakken in de oven. Ten slotte wordt het geglazuurd en gepolijst voordat het wordt gebruikt voor de grafische vormgeving.

Natuurlijke cosmetica van Alia skin care, die bovendien vegan is

De verzorgingslijn van Alia Skin Care bestaat uit negen natuurlijke huid-en haarproducten: een voedende shampoo, een zuiverende shampoo, een haarcrème, gezichtsmasker, anti-aging gezichtscrème, lichaamsolie, reinigingscrème, hydraterende lichaamscrème en douche-bad huidverzorging. Voor deze formules werden enkel ingrediënten van topkwaliteit gebruikt, met natuurlijke essentiële olieën, bloemenwaters en Vitamine E als antioxidant. En vrij van o.a. siliconen, parabenen, minerale oliën en petrolatums, kunstmatige parfums en kleurstoffen en dierlijke derivaten. Natuurlijke cosmetica, die bovendien vegan is!

Ervaar alvast iets van de sensualiteit van de Alia skin care productlijn…