0
Your Cart
0
Your Cart

Amanprana Qi-board

Amanprana Qi-Boards: superhygiënisch en mooi als snijplank, als dienblad voor ontbijt, brood en als kaasplank.

De houten snijplanken van Amanprana zijn stuk voor stuk uniek. Ze zijn met de hand gemaakt, elk van 1 stuk kamfer laurierhout. Niet gelijmd en niet geperst oud hout.

Amanprana heeft bewust gekozen voor hout van kamfer laurier om deze prachtige houten snijplanken te maken. Dit hout bevat van nature antibacteriële etherische oliën. Het maakt het bord hygiënischer en ruikt heerlijk! Deze snijplanken zijn ook geschikt voor professioneel gebruik (HACCP-gekeurd).

Houten snijplanken met unieke houtstructuur, dat zijn de Qi-boards van Amanprana

De houten snijplanken van Amanprana zijn stuk voor stuk uniek. Deze snijplanken zijn geen massaproducten, maar bestaan uit één stuk kamferlaurierhout en zijn volledig met de hand gemaakt. De mooie nervenstructuur van elke boom komt zo mooi tot zijn recht en blijft zo verder leven in jouw keuken.

Commerciële houten snijplanken bestaan grotendeels uit snippers en resten van hout die samengeperst worden en door kunstmatige, chemische lijm samen blijven en zo een houten snijplank vormen. Zulke houten snijplanken die uit snippers en houtresten zijn gemaakt, zijn minder hygiënisch in gebruik. Voedingssappen en bacteriën kunnen tussen gleufjes en sneden sijpelen en bovendien komt jouw voeding via deze snijplanken in aanraking met kunstmatige lijmstoffen.

De Qi-boards van Amanprana, daarentegen, zijn volledig van kamferlaurierhout. Geen gleuven waartussen iets kan sijpelen en ze bevatten van nature uit bacteriewerende kamferolie.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat snijplanken uit kamferlaurier het meest hygiënische zijn:

3 tot 5 maal minder vatbaar voor schimmels en bacteriën. Hoe kleiner het getal des te hygiënischer de plank (zie tabel*).

Groeifactor Kamferlaurier
Qi-board
Ceder
snijplank
Kunststof
snijplank
Glas
snijplank
Schimmels 3,3 8,0 9,7 5,7
Bacteriën 0,7 1,7 7,3 8,0

*Onderzoek van Alan Waterson, Southern Cross-University, Lismore, Australië

Houten snijplanken die multifunctioneel en milieuvriendelijk zijn

De Qi-boards van Amanprana worden niet alleen gebruikt als houten snijplank, maar zijn ook geliefd als dienblad voor ontbijt, hapjes, brood en als kaasplank. Ze geven een warme look & feel aan elk gerecht dat je ermee serveert en als houten snijplank maken ze het snijden van groenten en fruit gewoonweg erg aangenaam. Het hout voorkomt het stomp worden van messen.

Om deze mooie houten snijplanken te maken heeft Amanprana bewust voor de kamferlaurier gekozen, omwille van de aanwezige etherische oliën die de plank hygiënischer maken. Maar meer nog omwille van de boomsoort.

De kamferlaurier komt van Australische bodem, waar kolonisten de boom hebben ingevoerd om als schaduwboom te gebruiken. De kamferlaurier groeit namelijk sneller dan de inheemse Eucalyptusboom. Om de houten snijplanken te maken, worden nu in Australië kamferlaurierbomen geveld die de groei van inheemse bomen belemmeren. Het vellen van de bomen voor de houten snijplanken bevordert zo als het ware het behoud van de natuurlijke fauna en flora. Door de bomen handmatig om te toveren in gebruiksvriendelijke, mooi snijplanken, krijgen de bomen een tweede leven en brengt Amanprana de natuur weer dichter bij de mens.