0
Your Cart
0
Your Cart

Amanprana verzorging

AMANPRANA Biologische lichaamsverzorging op basis van verzorgende oliën

Amanprana scoort 10/10 op de cosmetica-testen van Rita Stiens. Deze Duitstalige beauty-journaliste heeft samen met een chemicus een website gemaakt waarop je het ‘groengehalte’ van een beauty-product kunt nagaan. Geef de INCI-codes van de ingrediënten in, en je krijgt meteen te zien of het ingrediënt al dan niet schadelijk voor je is.

Voor elk verzorgingsproduct slaagt Amanprana met vlag en wimpel. Amanprana is 100% biologisch, bevat geen schadelijke ingrediënten zoals ftalaten, parabenen of sulfaten, en is milieu- en mensvriendelijk verpakt.

Amanprana is olie en geen crème

Amanprana verzorgingsproducten bevatten geen water. Niet één druppel. Water is niet alleen een goedkope vulstof, maar heeft bovendien geen actieve werking en droogt de huid uit. Het verdringt olie uit de huid en verstoort de barrièrefunctie. Dit merk je wanneer je je handen vaak wast, of regelmatig zwemt of doucht.

In tegenstelling tot water, zorgt olie ervoor dat het vochtgehalte van je huid optimaal blijft. Olie houdt namelijk water vast. Op deze manier voorkomt olie dat je huid uitdroogt en dat er kleine ontstekingen ontstaan. Je huid blijft elastisch, rimpels verminderen, pigmentvlekken verdwijnen, wondjes genezen en bij schade geeft olie aan je de huid de steun en voeding om zichzelf snel te herstellen.

Amanprana is 100% biologisch, niets anders

Amanprana kiest voor haar verzorgingsproducten bewust voor biologische oliën. Chemische bestrijdingsmiddelen laten sporen na in olie, die niet goed zijn voor het lichaam. Pesticiden verminderen ook de natuurlijke weerstand van de plant. De plant wordt er zwakker door. Biologische planten en vruchten moeten zichzelf verzetten en sterk maken tegen bacteriën. Ze zijn bijgevolg rijker aan micro-helende nutriënten. Ook biologische oliën hebben hierdoor een hoger nutriëntengehalte.

Maar niet alle biologische oliën zijn gelijk. Amanprana houdt bij de keuze van haar oliën ook rekening met andere factoren. Zoals de streek en productiemethode. De basisoliën in de Amanprana verzorgingslijn zijn extra vierge en biologische olijfolie, amandelolie, rode palmolie en kokosolie.

  • De olijfolie van Amanprana bevat minder dan 0,3% vetzuren en heeft het DOP-label. Ze wordt koud geperst en gebotteld in La Rioja.
  • De amandelen voor de amandelolie zijn ook van Spaanse afkomst. Amanprana perst ze zelf. Niet meer dan 0,5% van de amandelen mag gebroken of beschadigd toekomen, om oxidatie te voorkomen en het helend, alkaliserend vermogen van de amandelolie te beschermen.
  • De rode palmolie van Amanprana is afkomstig van families van kleinschalige Colombiaanse palmtelers, die dankzij de vraag van Amanprana een bio certificaat werden toegekend. Met de rode palmolie ondersteunt Amanprana de Colombiaanse milieuorganisatie ProAves.
  • De kokosolie van Amanprana is verser dan vers. Tussen het pellen en persen van rijpe kokosnoten zit maximaal 48 uur. Het persen gebeurt ook op een zachte temperatuur van max. 45°C.

Amanprana wordt natuurlijk bewaard

Amanprana verzorgingsproducten bevatten geen chemische bewaarmiddelen. De inhoud wordt op natuurlijke wijze bewaard door rode palmolie en door de glazen verpakking van violetglas. Rode palmolie is rijk aan 8 vitamines E en carotenen. Dit zijn antioxidanten die de celwanden van de huid beschermen tegen oxidatie (veroudering) en de houdbaarheid van het verzorgingsproduct op een natuurlijke manier verlengen.

Wanneer er geen rode palmolie in de productsamenstelling zit, zorgt de verpakking voor de houdbaarheid. Voor alle Amanprana verzorgingsproducten – gaande van de mondoliescheerolie en scrubs tot lichaamsolie, make-upreinigeroogserum en gezichtsolie – wordt violetglas als verpakking gebruikt. Violetglas is vrijwel de enige manier om geen bewaarmiddelen te moeten gebruiken in biologische verzorgingsproducten. Het voorkomt oxidatie door zichtbaar licht tegen te houden.

Zonlicht bestaat uit zichtbaar licht (regenboogspectrum) en onzichtbaar licht (ultraviolet UV-A en infrarood). In zichtbaar licht verliezen oliën hun geur en helende eigenschappen. Het onzichtbare licht conserveert en activeert juist de oliemoleculen. Violetglas laat het onzichtbare licht door en houdt het zichtbare licht tegen. Bruin glas en plastiek doen dit niet.

Amanprana is nooit getest op dieren en veganistisch

Elke product van de Amanprana verzorgingslijn heeft het Leaping Bunny Label. Dit betekent dat het product, noch de ingrediënten in het product, niet getest werden op dieren. Amanprana is ook 100% veganistisch – geen enkel product bevat dierlijke bestanddelen.