0
Your Cart
0
Your Cart

Amanprana

Amanprana is serene levenskracht in biologische voeding en natuurlijke verzorging

Amanprana levert biologische kokosolie, olijfolie, rode palmolie, walnootolie, kokosmeel, tarwekiemen, Gula Java suiker, matcha, cacao, natuurlijke energy drinks, scheerolie, lichaamsolie, enzovoort …

Amanprana biedt een waaier aan voeding en verzorgingsproducten, allemaal 100% biologisch en natuurlijk. Vervaardigd met respect voor mens, dier en aarde.

Amanprana is ontstaan door ervaring en kennis van Bart Maes. Toen zijn dochter ernstige concentratieproblemen had op school en een allergie voor cacao had ontwikkeld, begon hij samen met zijn vrouw Chantal Voets vanuit de eigen garage gezonde producten te maken. Eerst de Eicosan Perilla bio olie met omega 3, 6, 7 en 9, en later de gekende kwaliteitsvolle Amanprana kokosolie, matcha, cacaopoeder en zoveel meer.

Laat biologische voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding

Je bent wat je eet. Het wordt nog vaak onderschat, maar het is zo belangrijk om je lichaam goed te voeden. Pas dan kan je volop in het leven staan.

Amanprana draagt de slogan van Hippocrates “Laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding” hoog in het vaandel. Amanprana producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt, zijn bio en vegetarisch en waar mogelijk ook fair trade en fair world. Aandacht gaat naar ecologische verpakkingen, liefst in glas. Voor etiketten en labels worden ecologisch papier en plantaardige inkten gebruikt.

Waarom Amanprana?

1. Voeding zo weinig mogelijk bewerkt
De mineraalrijke kokosbloesemsuiker van Amanprana komt van de kokosbloesem. De zoete nectar van de kokosbloesem wordt boven een houtvuur verhit en al roerend verandert de nectar in ongeraffineerde rijke suiker die Amanprana vermaalt tot Gula Java Fin of Gula Java Blocs. Samen met honing is kokosbloesemsuiker de enige suiker die uit een bloesem komt. Vandaar wellicht zo gezond.

2. Verser dan vers
Amanprana heeft als eerste extra vierge kokosolie geïntroduceerd in Europa. Voor deze Amanprana kokosolie worden rijpe kokosnoten geoogst, gepeld, en op zachte temperaturen van max. 45°C gedroogd en meteen geperst. Tussen het pellen en het persen zit maximaal 48 uur.

3. Voeding als medicijn
Gula Java Safran is een van de vier prestatiedranken van Amanprana. Dankzij de saffraan heeft deze prestatiedrank een therapeutische werking die zwaarmoedigheid vermindert, depressies verjaagt, premenstrueel syndroom (PMS) tempert… 30 mg saffraan heeft al een therapeutisch effect en 1 eetlepel (15g) Gula Java Safran bevat 45 mg saffraan van de beste kwaliteit.

4. Altijd bio, vegetarisch, vegaan en supervoeding
De volledige verzorgingslijn van Amanprana mag met trots het Natrue bio-cosmetica-certificaat dragen. Dit betekent dat Amanprana biologische ingrediënten gebruikt, “zachte” productieprocessen hanteert, een milieubeleid heeft, geen synthetische geur- en kleurstoffen gebruikt, geen siliconen of genetische gemanipuleerde ingrediënten toevoegt, de producten niet bestraalt en ook niet test op dieren. Supervoeding voor de huid.

5. Nooit junk, isolaten, chemische bewaarmiddelen, geur-, smaak- en kleurstoffen
De Okinawa Omega-oliën bevatten geen bewaarmiddelen om peroxidatie van de oliën tegen te gaan, maar wel veel carotenen en vitamine E om de oliën te beschermen tegen licht, zuurstof en warmte. Omega-3 en 6 zijn zeer gevoelige oliën die nood hebben aan zo’n bescherming.

6. Waar mogelijk Fair World en Fair Trade
Voor de kokosolie heeft Amanprana inmiddels haar eigen Fair Trade Charters opgesteld, zodat nog extra fondsen aan ethisch samenwerken geschonken kunnen worden. Voor de rode palmolie berust Amanprana op families van kleinschalige Colombiaanse palmtelers. Zij ontvingen mede dankzij de vraag van Amanprana een bio certificaat.

7. Veel antioxidanten
Antioxidanten bestrijden vrije radicalen (moleculen die vrijkomen door de natuurlijke processen in het lichaam en schade kunnen berokkenen). Gedroogde kruiden hebben de hoogte ORAC of antioxidantenwaarde. De ORAC-kruidenmixen zijn het toppunt van antioxidanten in het Amanprana productengamma.

8. Geëngageerd
Met producten zoals de Eco Respekt Drinkfles wil Amanprana het bewustzijn omtrent de staat van onze zeeën en oceanen vergroten. Plastic is chemisch, bevat weekmakers, migreert in voedingsmiddelen en zorgt voor een immens grote afvalberg. Met deze drinkfles engageert Amanprana zich voor goede doelen zoals ‘Red de Zee’ en de ‘North Sea Challenge’.

Wat betekent Amanprana?

In het Sanskriet, de klassiek Indische schrijftaal, betekent ‘Aman’ vrede of rust. ‘Prana’ verwijst naar levenskracht.
De olifant in het logo van Amanprana symboliseert een sluimerende, niet-agressieve kracht en belichaamt wijsheid en vrede. Olifanten worden oud waardoor zij bovendien symbool zijn voor het overwinnen van de dood.

Amanprana heeft een uitgebreid gamma bio en rauwe voeding (raw food) en bio cosmetica die levenskracht op een serene wijze ondersteunen en versterken, zonder lichaam en geest geweld aan te doen. Kortom: zacht en zonder excessen.

Amanprana kokosolie: puur, rauw, fair trade, topkwaliteit

Als klein familiaal bedrijf vindt Amanprana het belangrijk dat iedereen gelukkig wordt van de Amanprana bio kokosolie. Degene die de kokosolie gebruikt, maar ook het milieu en de families in Sri Lanka die de kokosnoten plukken en verwerken. Zij noemen Amanprana de ‘gelukkigste kokosolie ter wereld’. Amanprana zorgt mee voor de lokale welvaart: onderwijs, bio-landbouw, gezondheidszorg, woningen, water en elektriciteit.

Elke dag Amanprana Matcha of cacao

Matcha is fijngemalen Japanse groene thee met een ongelooflijke werking. Redenen genoeg om het elke dag te drinken. In het Amanprana gamma vind je dan ook matcha thee, maar ook sportdrank of energy drinks met matcha.

Ook cacao is een waardevolle voedingsstof en de favoriete sport- of hersteldrank van veel atleten, zoals Michael Phelps (Olympisch zwemkampioen). Vanzelfsprekend dat Amanprana zijn eigen goede cacao-drank maakte. Op basis van kokosbloesemsuiker, trage suikers die voor langdurige energie zorgen. Dit is de chocolademelk die je altijd al wou voor je kinderen (en voor jezelf).