0
Your Cart
0
Your Cart

Aphyta

 

Aphyta: 100% natuurlijke huidverzorging, 99% vegan

Aphyta: biologische huidverzorging voor bewuste mensen

De Nederlandse Eva Nouhet is sinds 2018 de oprichter van Aphyta (oorspronkelijk AVA natural skin care). Ze groeide van huis uit op met biologische voeding, natuurlijke producten en alternatieve geneeswijzen.

Haar oma had een natuurwinkel, iets wat in die tijd nog niet bestond in Nederland. Daarom wilde ze graag haar eigen lijn in natuurlijke verzorgingsproducten creëren.

Eva haar missie is om natuurlijke verzorgingsproducten die de beste werkzame oliën uit planten bevatten, beschikbaar te maken voor bewuste mensen. Producten waarvan bewezen is dat ze de huid voeden, beschermen en herstellen, zoals avocado-olie, macadamia-olie en shea boter. Deze stoffen verzorgen de huid en helpen de cellen vernieuwen. Producten zonder synthetische ingrediënten die het milieu zo min mogelijk of niet belasten.

Bewuster leven met biologische voeding en natuurlijke verzorgingsproducten

Aphyta staat voor natuurlijk en plantaardig. Het is een samenvoegsel van Ava en phyto, het Latijnse woord voor ‘plant’. Ava houdt in dat de producten leven ademen. Het is ook de geboortenaam van Eva en de oorspronkelijke naam van dit mooie natuurlijke merk.

Aphyta producten zijn vrij van parabenen, siliconen en microplastics en zelfs de verpakking is van recycleerbaar landbouwafval! Paperwise is papier en karton van plantenafval uit de landbouw.

Handcrème, dagcrème en anti-agingcrème

Aphyta bestaat momenteel uit een handcrème, dagcrème en een anti-agingcrème. De huid blijft heerlijk zacht en gehydrateerd achter, zonder vettig laagje achter te laten. De crèmes ruiken licht bloemig en smeren gemakkelijk uit. De crèmes zijn zeer zuinig in gebruik, trekken snel in en helpen de droge, rijpere, gevoelige huid snel te herstellen. De producten zitten in 50 ml tubes met handige flipdop voor de juiste dosering.

Avocado olie, macadamia olie en shea boter

Avocado olie, macadamia olie en shea boter bevatten geweldige stoffen, waaronder gezonde vetten, waarvan bewezen is dat ze de huid verzorgen, cellen helpen vernieuwen en de elasticiteit van de huid verbeteren. Daarom zijn dit de belangrijkste ingrediënten van Aphyta.

Vegan handcreme en 99% vegan gezichtscrème

De handcrème is compleet vegan. De beide gezichtscrèmes zijn dat – net – niet. Deze bevatten ‘xanthan gum’, een verdikkingsmiddel dat gemaakt wordt door middel van het kweken van bacteriën in eierschalen. Maar de gebruikte eierschalen zouden anders worden weggegooid en worden hier niet apart voor ingekocht. Deze zijn dus niet 100% vegan. Alle producten zijn sowieso niet op dieren getest.

Uitgebreide certificering garandeert de topkwaliteit van Aphyta

Aphyta heeft de certificering van Natural Cosmetic Standard, Eco-Control, Zero plastic inside en Amsterdam Made. Natural Cosmetic Standard en Eco- Control doen jaarlijks een onafhankelijke audit bij het bedrijf waar Aphyta wordt gemaakt. Daarnaast heeft Aphyta het ‘zero plastic inside’ keurmerk van The Plastic Soup foundation. Deze garandeert dat er geen microplastics in zitten.