0
Your Cart
0
Your Cart

Base Organic Food

Base Organic Food: kokoswater en kokosmelk uit Sri Lanka

Base Organic Food is een Frans bedrijf dat kokoswater, kokosmelk, kokosolie en graanrepen maakt. Base brengt de beste biologische ingrediënten van over heel de wereld samen in vernieuwende, gezonde producten. Kokoswater is heel puur water. Base Organic Food voegt er kruiden aan toe en maakt er een verrassende, verfrissende drank van.

Alle kokoswater en kokosmelk van Base Organic Food komt van King kokosnoten uit Sri Lanka en wordt ter plaatse verwerkt en gebotteld. Base werkt uitsluitend en rechtstreeks met kleine gemeenschappen en producenten (Fair Trade). Zij krijgen zo een eerlijk en rechtvaardig inkomen en nieuwe toekomstmogelijkheden zoals bv. meer onderwijs voor hun kinderen. Kwaliteit staat hierbij altijd voorop.

Wat is kokoswater?

Kokoswater is de vloeistof die in een kokosnoot zit. Dit is niet hetzelfde als kokosmelk dat gemaakt wordt van gemalen kokosvlees. Kokoswater is geen aftreksel van de kokosnoot, maar is een natuurlijke substantie met een heel eigen samenstelling en smaak. Het voordeel van kokoswater is dat het een heleboel vitaminen en mineralen bevat. Hierdoor is het niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam.

Kokoswater ontstaat wanneer een kokosnoot regenwater opneemt. Alle bacteriën en vervuilde stoffen uit het regenwater worden via de vezels van de schil gefilterd. Wat overblijft in de kokosnoot is puur natuurlijke en steriel water. De kokosboom voegt hier tijdens de ontwikkeling van de kokosnoten vitaminen en mineralen aan toe.

Wat is kokosmelk?

Kokosmelk wordt gemaakt door geraspte kokos te vermengen met water en dit uit te knijpen. Het is dus niet het vocht of het water dat in de kokosnoot zit. Hoe meer kokosvlees er gebruikt wordt, hoe meer (kokos)vet er in de kokosmelk zit. Het vetpercentage van kokosmelk is daarmee een belangrijke aanwijzing voor de kwaliteit van het product. Kokosmelk is lekker in een exotisch wokgerecht, saus en gebruik het ook eens in een cocktail of mocktail!