0
Your Cart
0
Your Cart

Bio Orto

Bio Orto – Italiaanse Bio tomatensauzen, tomaten passata en olijfolie

Bio Orto: tomaten sauzen, tomaten in glas en superieure extra vierge olijfolie uit zonnig Italië

Bio Orto is een Italiaans familiebedrijf, dat in 2003 werd opgericht door Nino Passalacqua. Zijn grootouders Giulia en Pietro verlieten in de jaren ’50 hun leven in de Abruzzi-gebergten, waar ze als nomaden met hun vee rondtrokken.

Ze vestigden zich in Tavoliere delle Puglie om op de laaggelegen weidegronden landbouw uit te oefenen. Inmiddels beschikt de Passalacqua-familie over 500 hectare In het noorden van Apulië, aan de voet van het nationale Park van de Gargano. Het bijzondere, mediterrane microklimaat, met mineraalwater dat door het vaste land gefilterd wordt, maakt de bodem rijk en vruchtbaar.

Italiaanse specialiteiten zoals passata, zongedroogde tomaten en bio olijfolie

Inmiddels dragen de kinderen van Nino Passalacqua zorg voor het bedrijf: Giulia en haar man Mirko en Tiziano en Nino Jr. Er worden bio groenten geteeld die typisch zijn voor de streek, waaronder biologische tomaten. Bio Orto produceert heerlijke Italiaanse tomaten specialiteiten, waaronder tomaten passata, met de hand gepelde tomaten en verschillende tomaten sauzen met onder meer basilicum of chili. De tomaten worden met de hand geoogst en geselecteerd. Eventueel worden ze gedroogd onder de mediterrane zon en gemarineerd in extra vierge olijfolie (zoals de zongedroogde tomaatjes). Ook deze superieure kwaliteit olijfolie produceert Bio Orto zelf.

Italiaanse Olijfolie van monocultivar olijven: superieure kwaliteit uit Puglia

Deze biologische olijfolies uit Italië zijn zogenaamde monocultivar olijfolies, gemaakt van één enkele olijven variëteit (cultivar). De olijven worden met de hand geplukt om zeker te zijn van een constante kwaliteit. Een dergelijke olie heeft een uitgesproken, unieke smaak en is schaars, aangezien de meeste olijfolies gemaakt worden van meerdere soorten olijven. De monocultivars van Bio Orto zijn dus van Italiaanse topkwaliteit en worden dan ook warm aanbevolen door Flos Olei 2019 – een belangrijke gids voor de wereld van extra vierge olijfolie!

Waarom olijfolie of biologische tomaten kopen – in glas – van Bio Orto?

De biologische tomatenproducten van Bio Orto zijn heerlijk als antipasti, in pastagerechten of in bijvoorbeeld een typisch Italiaanse panino (sandwich) met rucola en buffelmozzarella. De kwaliteit blijft optimaal doordat de tomaten in glas verpakt zitten, in een prachtigeretroverpakking. Glas heeft een uitstekende barrière tegen vocht, gassen en contaminaties. Het is 100% natuurlijk, schoon en mooi en daargoed goed voor het milieu én jouw gezondheid.

Van de monocultivar olijfolies heeft Bio Orto drie uitzonderlijke soorten. De Coratina cultivar kenmerkt zich door een robuuste smaak met een intens fruitige toon, de Peranzana balanceert  tussen bitter en kruidig en de Ogliarola smaakt fruitig met een kruidig bittertje. Alle soorten zitten in een glazen fles, wat schoon, hygiënisch, duurzaam en mooi is.

Vader Nino begreep al dat maximale toewijding verreist is om onze producten te laten groeien in harmonie met de prachtige natuur die het leven ons schonk.

Tiziano Passalacqua