0
Your Cart
0
Your Cart

Biosolis

Biosolis – biologische zonbescherming tegen zonnebrand voor het hele gezin

Biosolis – Belgische pioniers op het gebied van biologische zonbescherming

Biosolis is een Belgisch bedrijf dat zich pionier mag noemen op het gebied van volledig biologische zonbescherming. Zij ontwikkelde een zonneproductenlijn met zonnecrèmes, zonnebrandoliën, zonnebrandsprays, after sun, zelfbruiners etc.

Het gamma bevat uitsluitend biologische ingrediënten van natuurlijke oorsprong, gegarandeerd zonder hormoonontregelaars. De zonnefilters die in de formules van Biosolis worden gebruikt, dringen niet door in de huid en werken als spiegels om de zonnestralen direct te weerkaatsen en tegelijkertijd de huid te beschermen. De formules zijn gebaseerd op Aloë Vera en Karanja Olie, die een hydraterende en hypoallergene bescherming bieden. De Biosolis-zonnebrandcrème is bestand tegen water en transpiratie.

Waarom biologische zonnecréme kopen van Biosolis?

☀ 100% natuurlijjke, minerale filters in plaats van chemische filters
☀ Biedt onmiddellijke bescherming na aanbrengen
☀ Vrij van hormoonontregelende stoffen (petroleumderivaten)
☀ Geschikt voor het hele gezin en voor alle huidtypes
☀ Meer dan 95% van alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong
☀ Biologisch afbreekbare verpakkingen met eco-verantwoorde inkten

Is het kiezen van de juiste SPF ( = Sun Protecting Factor) belangrijk?

Het doel van effectieve zonbescherming is om de huid te beschermen tegen schadelijke zonnestraling. Daarom is het belangrijk dat het zonnebrandproduct overeenkomt met je huidtype, anders is gebruik ervan niet voldoende. Met uitzondering van zonnebrandcrème voor baby’s, is het verband tussen de huidtint en de zonbeschermingsfactor bewezen. Hoe lichter je huid, ogen en haar, hoe hoger de SPF (Sun Protection Factor) die je nodig hebt voor optimale bescherming. Deze beschermingsfactor wordt met een cijfer op het etiket aangeduid, bijvoorbeeld SPF30. Een crème met SPF50 beschermt een zeer lichte, sproetige huid, terwijl een SPF15 voor een heel donkere huid al voldoende is.

Gecertificeerd door Ecocert en Cosmebio, want Biosolis beschermt de mens tegen de zon en de natuur tegen de mens

De producten van Biosolis zijn biologisch gecertificeerd door Ecocert en Cosmebio, onder meer omdat er geen hormoonontregelende petroleumderivaten in zitten. In de zonnebrandcrèmes en zonnesprays van Biosolis zijn de filters van natuurlijke oorsprong. Zinkoxide en titanium zijn goed voor gevoelige huidtypes. Deze stoffen blijven op de huid en worden er niet door opgenomen, waardoor de kans op allergische reacties verkleint. Er blijft desondanks geen witte waas achter en door de fijne textuur zijn de producten niet plakkerig.

Welke natuurlijke ingrediënten vind je in de zonneproducten van Biosolis?

  •