0
Your Cart
0
Your Cart

Biscuiterie de Provence

Biscuiterie de Provence: biologische koekjes en zachte amandeltaarten zonder gluten

Het verhaal achter Biscuiterie de Provence

Biscuiterie de Provence, een familiebedrijf gelegen in een dorp in de buurt van Avignon, ontstond op een dag in 1833. Joseph Bedouin begon in de Provence, in het hart van de Enclave of the Popes, met de handel in lokale producten zoals amandelen, abrikozenpitten en kersenstelen.

Volgende generaties Bedouin raakten gepassioneerd door de amandel in al haar vormen. Heel, in poedervorm, gehakt of geplet, waren de amandelproducten het genot van alle bakkers, banketbakkers, ijsbereiders en noga-makers in de Provence.

Gastronomische cakes en koekjes op basis van amandel en zonder gluten

Pas in 1964, met de komst van de tweeling Jean-Paul en Jean-Louis Bedouin, begon het bedrijf zélf de amandelen om te toveren tot amandelspijs, mueslirepen en uiteindelijk…. heerlijke koekjes volgens traditionele (familie)recepten. De banketbakkers van Biscuiterie de Provence werken uitsluitend met pure en natuurlijke ingrediënten. Sinds 1997 is het bedrijf een koekjesfabriek, die onder meer een heel gamma aan gastronomische cakes en koekjes produceert, zonder gluten. De basis is nog altijd de amandel, bewust koningin van deze familiesaga, die al zes generaties duurt.

Waarom glutenvrije cakes van Biscuiterie de Provence kopen?

✓ Cakes van gastronomische kwaliteit, in eigen ateliers gemaakt
✓ Traditionele recepten met overwegend lokale ingrediënten
✓ Rijk aan amandelen
✓ Biologisch en glutenvrij
✓ Vrij van conserveermiddelen, kleurstoffen of palmolie