0
Your Cart
0
Your Cart

Bongiorno

Bio shrubs (vinegardrinks) met appelazijn en Balsamicoazijn uit Modena

Het verhaal achter Bongiorno begint bij Elena Monari in het Italiaanse Modena van 1912

Monari Federzoni zag het levenslicht op 12 januari 1912 toen kruidenierster Elena Monari een vergunning aanvroeg om Balsamico Azijn van Modena te produceren.

Het Italiaanse familiebedrijf ligt in het landelijke Modena in de Po-vallei en is omringd door meer dan 100 hectare aan wijngaarden.

Inmiddels staat achterkleindochter Sabrina Federzoni, de vierde generatie Monari, aan het roer. In 2019 ontstond Bongiorno: de eerste drank waarbij Balsamico azijn van Modena en appelcider azijn wordt gecombineerd.

Bongiorno, Italië’s eerste ambachtelijke vinegar drink

Azijn staat wereldwijd bekend als een eeuwenoud tonicum dat goed is voor de spijsvertering. Bongiorno, Italië’s eerste ambachtelijke vinegar drink, bevat de voordelen van appelciderazijn (inclusief de moeder) én extra polyfenol antioxidanten van de befaamde Modena balsamico azijn. De biologische dranken zijn laag in calorieën, rijk aan vitamine A, B, C en E en aan mineralen calcium, ijzer, mangaan, fosfor en kalium.

Waarom drinking vinegar van Bongiorno kopen?

✔ Met appelazijn en balsamico azijn uit Modena
✔ Inclusief de ‘Moeder’, de droesem die achterblijft bij ongefliterd sap
✔ Laag in calorieën en goed voor de spijsvertering
✔ Enkel gezoet met suikers van fruit
✔ Biologisch en 100% vegan (behalve één variant met honing)

Wat de shrub is een drink azijn?

Drinkazijn, ook wel bekend als shrub, wordt steeds populairder. In restaurants duikt het steeds meer op, evenals heuse (pop-up) azijnbarretjes. Lang geleden al mengden de Romeinen en Babyloniërs azijn met water. Het woord shrub is afgeleid van het Arabische woord ‘sharbah’, wat vertaald wordt als ‘drank’. Zelfs zeelui uit de 16de-18de eeuw dronken shrubs voor een normale darmfunctie op zee! Vandaag de dag zijn ze beschikbaar in elke denkbare smaak en geprezen voor hun werking.Traditioneel worden shrubs gemaakt met gelijke delen fruit, suiker en azijn. Bijzonder aan de Bongiorno dranken is dat de suikers uitsluitend van fruit afkomstig zijn.

Met biologische Balsamicoazijn van Modena en appelcider azijn

Bongiorno is het allereerste product in deze categorie die het PGI (Protected Geographical Indications)-label Modena balsamico azijn heeft. Alleen in Modena, met zijn typisch lange koude winters en zeer warme, vochtige zomers, biedt Balsamico Azijn het ideale klimaat voor de rijping. De balsamicoazijn is volledig biologisch, evenals de appelcider azijn en de toegevoegde kruiden en/of vruchtensappen.

Gember, honing, limoen en kaneel versterken de azijndrank

Niet alleen de azijn zelf geeft deze buzzy drinks hun kracht. Toegevoegde vruchten en kruiden zoals sinaasappel, limoen, gember, honing en kaneel dragen bij tot de werking van de azijn.