0
Your Cart
0
Your Cart

Chocolat Essentiel

Chocolat Essentiel: Belgische pralines, well-being chocolade

Wat is het verhaal achter Chocolat Essentiel?

Chocolat Essentiel zijn de eerste chocolade bonbons goedgekeurd als supplement. Toen de dochter van dr. Ir. Katarine Verhaegen aromatherapie kreeg voorgeschreven, wilde ze de dagelijkse inname van essentiële olie zo smakelijk en efficiënt mogelijk voor haar maken. Etherische oliën worden sinds de oudheid gebruikt als medicijn zonder bijwerkingen. Om ze in te nemen, druppel je deze krachtige oliën op wat honing.

Belgische pralines als medicijn, remedie of een supplement

Katarina, zelf imker en herborist of kruidenspecialist, vermengde de essentiële olie met biologische acaciahoning voor de lekkere smaak. Nadien omhulde ze dit mengsel met cacao. Het resultaat waren kleine delicatessen vol vitaminen, mineralen, vezels en bioactieve ingrediënten. ‘Chocolat Essentiel’ was geboren. Deze unieke chocolaatjes zijn well-being pralines of lekkere voedingssupplementen.

Waarom Belgische pralines kopen van Chocolat Essentiel?

✔ Exclusieve pralines, goedgekeurd als supplement
✔ Eenvoudig recept van 3 ingrediënten met grote natuurlijke kracht
✔ Lokaal gemaakt in Geldenaken (Jodoigne, België)
✔ Energie voor de productie wordt geleverd door de eigen gerestaureerde watermolen
✔ De verpakkingen, gemaakt van afval van cacaodoppen, zijn recycleerbaar, composteerbaar of herbruikbaar
✔ Clean label en zoveel mogelijk biologisch

De kracht van chocolade

Chocolade ontstond meer dan 1000 jaar geleden bij de Maya’s en Azteken. Zij gebruikten geroosterde cacaobonen, honing en kruiden om een drankje te brouwen waarmee ze dachten hun energiepeil tot wel 4 keer te kunnen boosten.

In de late 18de eeuw werd cacao erkend als een medicinaal product en werd het enkel verkocht in apotheken. Het verhaal gaat dat de eerste echte pralines werden gemaakt door een Belgische apotheker die zijn medicijnen in chocolade verwerkte om ze beter te doen smaken. Jammer genoeg werden er gaandeweg onnodige hoeveelheden suiker, boter en crème aan toegevoegd, waardoor bonbons vandaag meer een guilty pleasure zijn.

Chocolat Essentiel wil terug naar de basis van deze apothekersbonbon met een vernieuwend gamma well-being chocolade.

Een Chocolat Essentiel praline als natuurlijk voedingssupplement

Een bonbon of praline van Chocolat Essentiel bevat slechts een paar ingrediënten: pure cacao, acacia honing en etherische olie. Verder zijn er geen suikers, room, kleurstoffen, bewaarmiddelen of lecitine aan toegevoegd. Je kan ze beschouwen als een natuurlijk voedingssupplement en ook zo innemen of eten.

De cacao en honing in deze chocolaatjes zijn een lekkere en natuurlijke bron van ijzer, koper en chroom.

  • IJzer vermindert vermoeidheid en ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en het cognitieve systeem (geheugen en concentratie).
  • Koper ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel, draagt bij tot de gezondheid van haar en huid en beschermt tegen oxidatieve stress.
  • Chroom draagt bij tot de instandhouding van een normale bloedsuikerspiegel
Etherische oliën zijn geconcentreerde stoffen die al eeuwenlang worden gebruikt voor hun weldadige werking op lichaam en geest.