0
Your Cart
0
Your Cart

Chocolates from Heaven

Chocolates from Heaven: Belgische chocolade, biologisch en fairtrade

Het verhaal achter Chocolates from Heaven begint bij Klingele Chocolade

In de jaren ’90 studeerde de jonge Koen Klingele tropische landbouw om zich daarna te kunnen richten op ontwikkelingssamenwerking. Het werd echter de wereld van chocolade.

Met veel passie en creativiteit ontwikkelde hij in zijn keuken zijn eerste chocoladefiguren, die hij met de fiets rondbracht bij lokale Gentse winkels. Met veel respect voor gezondheid en natuur. De filosofie bleef hetzelfde, de inmiddels volwaardige chocoladefabriek staat nu aan de rand van de prachtige historische stad Gent.

Van bedeling met de fiets tot export naar inmiddels 44 landen, van Groot- Brittannië tot Japan. Klingele Chocolade werd daarom in 2017 uitgeroepen tot Leeuw van de Export.

Waarom de pure chocolade van Chocolates from Heaven kopen?

  • biologisch en fairtrade en vrij van geraffineerde suikers
  • verantwoordelijk voor het aanplanten van bomen op en rond de cacaoplantages
  • geeft boeren een eerlijke prijs voor hun product en is vrij van kindslavernij
  • bestaat enkel uit pure ingrediënten die traceerbaar zijn, non-GMO en palmolie- en soja vrij
  • heeft naast de heerlijke varianten in wit, melk en puur nu ook een vegan versie

Chocolates from Heaven plant zuurstofrijke bossen

Ongeveer 10 jaar geleden ontstond het merk Chocolates from Heaven, dat volledig biologisch én fairtrade is. Een logische keus, want Chocolates from Heaven gaat over genieten. En hoe kun je van iets genieten als je ergens weet dat er sprake is van kinderarbeid of uitbuiting? De missie van Chocolates from Heaven is tevens om de aarde te laten herleven, door bomen te planten op en rond de cacaoplantages in Papua-Nieuw-Guinea en Peru. 2,5% van de omzet van Chocolates from Heaven gaat daar naartoe.

In Papua-Nieuw-Guinea wordt samengewerkt met PUR Projet en zijn 350 gezinnen betrokken. In Peru is dat BOS+ en gaat het om 75 gezinnen

Fairtrade chocolade geeft boeren een toekomst en laat kinderen leren

Chocolates from Heaven neemt de cacao rechtstreeks af van lokale coöperaties en kleinschalige boeren. Alle cacao-ingrediënten zijn Fairtrade-gecertificeerd, wat de boeren financiële mogelijkheden geeft om te investeren. In Papua-Nieuw-Guinea krijgen de boeren en de gemeenschap bovendien een extra bonus voor de cacaobonen met een hoge kwaliteit die ze verkopen aan de centra na de oogst. Er is geen sprake van kindslavernij, waardoor de kinderen naar school kunnen.

Hemels genieten zonder schuldgevoel van Belgische chocolade

Chocolates from Heaven voert je naar een wereld van plezier en genieten zonder schuldgevoel. De dromerige, surrealistische illustraties op de verpakking laten je dromen van ‘hemelse’ smaken die een glimlach op je gezicht toveren. Geïnspireerd door ‘onze’ Belgische surrealistische schilders zoals Magritte. Heerlijke chocolade, met zuivere ingrediënten… WIJ zitten alvast met onze hoofden in de wolken.

Ontdek meer over de hemelse wereld van Chocolates from Heaven in onderstaand filmpje