0
Your Cart
0
Your Cart

Curtice Brothers

Curtice Brothers: biologische ketchup op basis van 77% verse tomaten uit Toscane

Het oude én nieuwe verhaal achter Curtice Brothers Co.

In 1868 openden de broers Simeon en Edgar Curtice een kleine kruidenierswinkel in Rochester, New York, waar zij vers fruit en groenten verkochten. Al snel begonnen ze sauzen en specerijen te ontwikkelen met de verse producten uit hun winkel en creëerden ze het recept voor hun beroemde Tomato Ketchup, waarvan werd gezegd dat het de rijke smaak had van verse, rijpe tomaten in een fles.

Helaas verdween dit merk rond 1940, evenals de gegevens over het originele recept. Tot in 2015 een groep vrienden besloot om de authentieke tomatenketchup onder de naam Curtice Brothers nieuw leven in te blazen, uit onvrede over de muffe verwerkte industriële ketchup die ze tijdens hun reizen overal tegenkwamen.

Waarom ketchup van Curtice Brothers kopen?

  • De ketchup wordt met de hand gemaakt.
  • Uitsluitend biologische ingrediënten uit ToscaneLa Dolce Vita in een fles.
  • De smaken variëren net als het weer en de seizoenen.
  • Liefde en koken worden met dezelfde roekeloze overgave benaderd
  • Natuurlijke, verse ingrediënten bepalen de smaak.
  • Verpakt in een vintage, glazen flesje, zo mooi dat je het wilt bewaren
  • Geen compromissen aan de kwaliteit

Tomatenketchup met hart en ziel

Mario Bauer, een in Wenen woonachtige, moderne nomade, wilde een biologische ketchup produceren met vijf gelijkgestemde horeca professionals én tevens vakantievrienden. Deze reis begon met het doorzoeken van oude kookboeken, vintage tijdschriften en het internet op zoek naar oude recepten. Na een jaar werd uit een hele verzameling één superrecept gedestilleerd. In 2015 nodigde Mario zijn broeders uit om naar Wenen af te reizen en in een rokerige shisha lounge zette hij zijn plan uiteen. Zij besloten het verhaal van de Curtice Brothers voort te zetten. Daarna gingen ze gezamenlijk koken, experimenteren en proeven en leerden hoe je meer dan 15 tomaten in één kleine fles perst. Wat ontstond was geen gewone tomatenketchup, maar een wereldsaus met een ziel.

Zes vrienden reisden in 2015 in totaal 9000 km voor een goede steak met friet. Ehren vloog over uit New York, Andreas uit Londen, Enrico uit Zürich en Mario en Philipp uit Luxemburg, terwijl Christoph vastzat op de autobahn naar Wenen. De kofferbak vol biotomaten, uien, knoflook en rode chilipepers uit Toscane. De volgende dagen werden besteed aan het bereiden van dé ketchup voor bij de eerder genoemde steak. En er werd een bedrijf opgericht: Curtice Brothers.

Een authentiek ketchup recept, bestaande uit 77% verse, biologische tomaten

Het belangrijkste ingrediënt in de biologische tomatenketchup van Curtice Brothers zijn de 77% verse tomaten. De ketchup dankt zijn rijke smaak verder aan balsamicoazijn, appel, ui, steranijs, kaneel, gember, knoflook, mosterdzaad en witte peper. Dit authentieke ketchup recept maakt uitsluitend gebruik van verse biologische producten, afkomstig van lokale Toscaanse gecertificeerde biologische boerderijen. De ketchup bevat ongeveer 50% minder suiker en zout dan zijn industriële tegenhangers.

Biologische ketchup en chili ketchup als favoriete saus of bbq saus

Ketchup is de meest favoriete saus in veel huishoudens. Curtice brothers maakte er zijn eigen biologische versie van, met de volle smaak van rode, rijpe tomaten. Gebruik deze biologische tomatenketchup op de rand van je bord bij frietjes, vlees en salades. Ketchup is als geconcentreerde tomatensaus ook een geliefde smaakversterker in soepen, pastasauzen, zoetzure sauzen, curry’s en allerhande. Als bbq saus is de pittige chili ketchup van Curtice brothers ook zeer aan te bevelen.

Curtice Brothers kreeg al drie jaar op rij de Great Taste Award voor de lekkerste ketchup

De Great Taste Award behoort tot ’s werelds meest begeerde voedselprijzen, die het allerbeste op het gebied van eten en drinken huldigt. Zowel in 2018, 2019 als in 2020 beoordeelde de jury de ketchup van Curtice Brothers als buitengewoon smakelijk.

Een ketchup met een rijke tomatenkleur en een prachtig aroma. De smaak is zoet met veel verse tomaat en de textuur is zacht en licht. Een zeer passata-achtige ketchup. Eerlijk en vrij van zoete kleverige smurrie. Zeer aangename, pure tomatensmaken, heldere, speekselopwekkende zuurgraad en een zeer zuivere, verrukkelijke afdronk. Waren alle tomatenketchups maar zo helder, uitgesproken, heerlijk en weldadig!