0
Your Cart
0
Your Cart

Dr Bronner

ontdek de Dr. Bronner’s 18 in 1 castile soap

Dr. Bronner, al meer dan 150 jaar producent van superieure natuurlijke zeep

Dr. Bronner’s magische zeep (Amerika’s nr. 1 !) is puur natuur. Zonder synthetische of chemische toevoegingen, maar enkel extra vierge olijfolie, kokosolie, jojoba-olie en hennepolie, en pure essentiële oliën.

Deze plantaardige producten reinigen effectief en niet-agressief en hydrateren zonder vet te zijn. De huid herstelt, is verfrist en wordt zijdezacht.

Wist je dat Dr. Bronner al meer dan 150 jaar ervaring heeft in het maken van plantaardige zepen? In 1858 is de familie Bronner ermee gestart in Duitsland en in 1948 heeft Emmanuel Bronner het merk ‘Dr. Bronner’ naar de V.S. gebracht. Hij heeft daar de natuurlijke, multifunctionele vloeibare zeep geïntroduceerd, samen met de boodschap dat we verder moeten kijken dan elkaars verschillen en samen voor de planeet zorg moeten dragen. Hij verwoordde het als ‘All-One’, zoals nog steeds op elk Dr. Bronner product staat.

Momenteel staat de vijfde generatie Bronner – zijn twee kleinzonen – aan het bewind van Dr. Bronner. Net zoals hun grootvader geloven zij in de boodschap ‘All-One’, maar hopen ze verder met hun zeep- en verzorgingsproducten het belang van zelfrespect, respect voor elkaar en respect voor de aarde te onderstrepen.

Dr. Bronner gebruikt alleen natuurlijke, biologische ingrediënten en gerecycleerde flesjes en papierverpakkingen. Fair Trade is van groot belang, ook op eigen bodem. Bij Dr. Bronner gelden unieke beleidslijnen voor het personeel. Om Fair Trade in het buitenland te garanderen, startte Dr. Bronner er eigen projecten.

Waarom is Dr. Bronner zo fantastisch?

Redenen genoeg om Dr. Bronner aan te prijzen. Hierboven halen we er al enkele belangrijke aan, maar verder is het het schitterend dat de Dr. Bronner producten de huid hydrateren zonder vet te zijn en de huid effectief reinigen zonder agressief te zijn, en dat Dr. Bronner zich inzet tegen GMO producten en ‘fake’ biologische producten.

Het is ook fantastisch dat de Dr. Bronner producten geschikt zijn voor alles en iedereen. Alles? Inderdaad. De zepen en voornamelijk de vloeibare zepen van Dr. Bronner kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Als douchegel, als algemeen poetsmiddel, als afwasmiddel, als biologische pesticide … het is volledig biologisch afbreekbaar! Goed voor jou, goed voor de natuur. Hoe multifunctioneel de andere producten zijn, lees je op de productpagina’s.

En geschikt voor iedereen? Inderdaad. De zepen kunnen door iedereen gebruikt worden, dankzij de natuurlijke ingrediënten. Niets synthetisch, niets chemisch! Er worden uitsluitend plantaardige oliën en essentiële oliën (voor de geuren) gebruikt, zodat ook de meest gevoelige huidtypes voor Dr. Bronner kunnen kiezen. Twijfelaars met een extreem gevoelige huid opteren best voor de geurloze ‘baby-mild’ variant: enkel biologische jojoba-, hennep-, kokos- en avocado-olie, zonder essentiële olie.

In de V.S. is Dr. Bronner het populairste natuurlijke zeepmerk op de markt. Zo zou het zelfs het favoriete zeepmerk zijn van artiesten als Lady gaga, Gwyneth Paltrow, Eminem, Sandra Bullock, Ziggy Marley en anderen.