0
Your Cart
0
Your Cart

Ecoficus

Delicatessen van ecoficus, bonbon, vijgenbrood

Delicatessen op basis van de Calabacita vijg van Ecoficus

Ecoficus is een Spaans familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van heerlijke delicatessen op basis van biologische vijgen. De geteelde vijgen heten Calabacita, dat pompoentje betekent en afkomstig zijn uit Almoharin, een kleine stad – nauw verbonden met de Arabische cultuur en de vijgenteelt.

Spaanse vijgen worden ook wel borrelvijgen, snoepvijgen of baby vijgen genoemd, vanwege hun kleine, zachte omvang, honingkleurige, dunne huidje en zoete smaak. Ze zijn daarom erg geschikt als borrelhapje en eveneens als verantwoord tussendoortje of als bijzonder ingrediënt in gerechten.

Vijgenproducten: bonbons, vijgen brood, verantwoorde snacks en gedroogde vijgen

De Calabacita vijgen worden gedroogd en zitten bomvol complexe koolhydraten, bevatten van nature veel ijzer, kalium, magnesium en calcium en zijn rijk aan voedingsvezels. Enkele producten uit het assortiment van Ecoficus: vijgenbonbons, vijgen brood en vijgen snacks met onder meer sinaasappel, rozijnen, cranberries en pompoen pitten. En uiteraard ook ‘gewone’ gedroogde vijgen. Zo kan snoepen toch voedzaam zijn!