0
Your Cart
0
Your Cart

Gusto Organic drinks

Gusto Organic: biologische frisdrank, energiedrank, cola, limonade

Wat is het verhaal achter Gusto Organic frisdrank?

Gusto Organic drinks biedt een bekroond assortiment biologische frisdranken (cola’s en limonade) en twee unieke energiedrankjes van 100% natuurlijke ingrediënten.

Het eerste Gusto drankje is eerder toevallig ontstaan in 1987. Voor een grote party ter ere van 20 jaar Whole Earth Foods – het grote Engelse natuurvoedingsmerk –  wilde bedenker Craig Sams een nieuw energiedrankje brengen voor zijn gasten die geen alcohol dronken. Het drankje met cola-smaak, guarana en ginseng circuleert een paar jaar succesvol onder familie en vrienden. Eind jaren ‘80 zien zijn kinderen potentieel in het drankje. Het is de tijd van de rave parties en het Gusto drankje is zowat het enige legale middel dat helpt om de nacht door te feesten.

Daarop lanceert Craig Sams het drankje als Gusto Original Energy. Het is één van de eerste natuurlijke energiedranken op de wereldmarkt en de enige die de gebruikelijke synthetische ingrediënten zoals taurine vervangt door premium, biologische, Fairtrade ingrediënten. Gusto heeft de smaak te pakken en ontwikkelt ook enkele 100% natuurlijke frisdranken met cola- en limonadesmaak. Hiermee maakt Gusto frisdrank drinken cool en trendy voor volwassenen!

Waarom Gusto Organic biologische frisdrank kopen?

Gusto organic drinks zijn natuurlijke premium frisdranken die speciaal voor volwassenen bedacht zijn.

 

  • Gemaakt van de beste ingrediënten – volledig biologisch
  • Pure ingrediënten – ethisch of fairtrade verbouwd
  • Zonder enige toevoeging van synthetische stoffen
  • Glutenvrij en lactosevrij
  • Laag in calorieën en suikers
  • Vegan

Het Gusto team bedenkt voor zijn frisdranken smaken die ze zelf willen drinken. Dat ze een goede smaak hebben, blijkt uit de populariteit van de drankjes, die alleen maar stijgt.

Gusto drinks zijn verkrijgbaar in meer dan 10 landen van de UK en Nederland tot Japan. Er is een duidelijke mentaliteitsverandering aan de gang waarbij mensen alternatieve frisdranken verkiezen boven die van de bekende frisdrankgiganten.

In 2017 werd Gusto organic drinks verkozen als nummer 1 ethische cola in het Verenigd Koninkrijk door Ethical Consumer Magazine.

Een assortiment natuurlijke frisdranken, ethisch gemaakt met de allerbeste ingrediënten

Biologisch en Fairtrade zit in het DNA van Gusto Organic Drinks. Voor hun cola-gamma gebruiken ze fairtrade agave uit Mexico, fairtrade appelsap uit Mongolië en een ongelofelijke fairtrade Bourbon vanille uit Madagaskar. Gusto is niet bang voor complexe smaken en om authentieke ingrediënten te gebruiken. Zo kopen ze biologische bloedsinaasappels rechtstreeks van een boerderij op de hellingen van de Etna. De smaak is geweldig!

Waar grote merken voor de gemakkelijke weg kiezen, doet Gusto Organic juist extra zijn best om de lekkerste natuurlijke frisdrank te maken met respect voor hun toeleveranciers.

Fairtrade werkmannen pauzeren – Craig Sams, medeoprichter Gusto Organic drinks

Craig Sams, grondlegger van de Londense ‘healthy food scene’ en medeoprichter van Gusto

Craig Sams is een echte pionier in gezonde voeding. Hij is niet alleen de medeoprichter van Gusto Organic Drinks, maar ook medeoprichter van Whole Earth (het Engelse natuurvoedingsmerk) en, samen met zijn vrouw, van Green & Blacks (biologische chocolade). Hij ligt mee aan de basis van de eerste vegetarische voedselmarkt in Engeland en lanceerde eind jaren ‘60 het allereerste macrobiotische restaurant van het Verenigd Koninkrijk in Londen. Hij serveerde er bruine rijst en gestoomde groenten aan Marc Bolan, John Lennon en Yoko Ono. Uiteindelijk adviseerde hij ook de grote supermarkten in het Verenigd Koninkrijk over hoe ze biologisch moeten gaan werken.

Hij kreeg interesse in gezonde, volwaardige voeding nadat hij tijdens een rondreis door India in 1965 zware dysenterie en hepatitis kreeg. Craig Sams wist zichzelf te genezen met macrobiotische voeding. Het waren de vrije jaren ‘60 en macrobiotisch koken was in opkomst, maar Craig Sams wist het zo aan te pakken met zijn restaurant dat het helemaal hip en trendy werd.

Met Gusto Organic Drinks is deze hippe ondernemer niet aan zijn proefstuk toe. Gusto is heel natuurlijk ontstaan met zijn Gusto original energy drink. Vervolgens ontwikkelde William Fugard het hele Gusto-gamma van ethische natuurlijke frisdranken. Eerst met een paar varianten met cola-smaak. Daarna kwamen er verrassende limonades bij. Hierdoor kon Gusto Organic Drinks uitgroeien tot een levendig en kleurrijk merk.