Kilian & Close is biologische, (h)eerlijke chocolade zonder melk, zonder soja en gezoet met kokosbloesemsuiker. 100% vegan chocolade van hoogwaardige kwaliteit! Bean-to-bar betekent dat Kilian & Close bij elke stap van het productieproces betrokken is.
Van begin tot eind: de bonen komen aan bij de Duitse chocoladeproducent, waar ze worden gesorteerd en verwerkt tot de lekkerste, eerlijke chocoladerepen. Chocolade terugbrengen naar de essentie, dat is wat Kilian & Close wil doen. Eenvoudige recepten met de beste ingrediënten. Volledig natuurlijk en transparant.
Door elke stap in ons atelier zelf uit te voeren – van de selectie van de bonen tot het vormen van de chocoladerepen – kunnen we aandacht besteden aan elk klein detail voor al onze chocolade. Je proeft de zorg en de gedachte die we in onze handgemaakte chocolade stoppen in elk afzonderlijk stuk.
Hoe wordt Kilian & Close chocolade gemaakt?
De ruwe cacaobonen zijn afkomstig uit Panama of de Dominicaanse Republiek en worden zorgvuldig gesorteerd in de werkplaats in Rostock, Duitsland.
Dit is een tijdrovend maar noodzakelijk proces. Het garandeert de rijke smaak van de chocolade.
De cacaobonen worden geroosterd, zodat de subtiele smaken tot leven komen.
Afhankelijk van het soort boon en het soort chocoladereep dat wordt geproduceerd, worden de temperatuur en de duur van het roosteren aangepast.
Na het roosteren wordt de schil verwijderd en wordt de cacaoboon vermalen tot cacaonibs.
Onder de zware wielen van graniet worden de cacaonibs geperst tot een dikke chocoladepasta.
In een chocolademixer (een conche) wordt de cacaoboter met de chocoladepasta vermengd. Dit neemt bij Kilian & Close heel wat tijd in beslag; twee tot drie dagen. Hoe langer het mengen duurt, hoe zachter en rijker de smaak van de chocolade.
Ook de noten worden in het atelier geroosterd.
Het eindresultaat wordt geproefd, om de hoge kwaliteit van de chocolade te bevestigen.
Alle chocolade van Kilian & Close is zonder soja en zonder geraffineerde suikers.
Pure chocolade, puur en met niets anders (85% Puur Panama)
Pure chocolade met amandelen en rozijnen (72% Siciliaanse amandel en Bukhara rozijn)
Pure chocolade, getempereerd met kokosmelkpoeder (66% Puur Dominicaanse Republiek)
Kokosmelkchocolade met gekarameliseerde walnoten (52% Noix du Perígord)
Kokosmelkchocolade met geroosterde hazelnoten (48% Puur Dominicaans met hazelnoten)
Milde kokosmelkchocolade, meer niet (45% Puur Panama)
Witte chocolade met geroosterde pistachenoten (30% Pistachia Di Bronte)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.