0
Your Cart
0
Your Cart

Lilifruit

Lilifruit: bio geweld gedroogd fruit met intense smaak

Wat is het verhaal achter Lilifruit Fris Gedroogd Fruit?

Fris Gedroogd Fruit is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. Hans Apontoweil had een passie voor Frankrijk en wilde een stukje ervan naar Nederland brengen. Hij had snel een klik met geweld gedroogd fruit.

Gedroogd fruit kennen we allemaal, maar ‘geweld’ gedroogd fruit is uniek met een zachte textuur en intense smaak. Als je het proeft, ben je meteen verkocht!

Het geheim van zijn Lilifruit zuidvruchten is dat dit biologisch gedroogd fruit langzaam welt tijdens een ambachtelijk proces. Gedurende 8 tot 48 uur zuigt het gedroogde fruit zichzelf vol met water. Daarna lijkt het te smelten op je tong en geniet je van een volle fruitsmaak zonder taaiheid.

Geweld gedroogd fruit is lang houdbaar en heerlijk als voedzaam tussendoortje, bij het ontbijt, door salades en gerechten of op de kaasplank.

Waarom bio (geweld) gedroogd fruit kopen van Lilifruit?

  • Zachte textuur en verrassende intense smaak
  • Bevat veel voedingsstoffen, vezels en mineralen
  • Ambachtelijk proces waarbij het gedroogde fruit langzaam mag wellen, wat zorgt voor hoge kwaliteit.
  • Zonder toegevoegde suikers, zonder sulfieten, zonder e-nummers
  • Hersluitbare stazakjes waardoor de pure en frisse smaak behouden blijft.
  • Enkel biologisch gedroogd fruit van topproducenten

Waarom gedroogd fruit wellen of zacht maken?

Gedroogd fruit kennen we vooral als rozijnen, abrikozen of de gedroogde pruimen die we eten voor een natuurlijke stoelgang. Het bestaat al eeuwenlang in Zuiderse landen. Daar liet men fruit in de zon drogen om het langer te kunnen bewaren. Deze zuidvruchten werden gretig gegeten omdat ze veel voedingsstoffen, mineralen en vezels bevatten. Niet iedereen houdt van gedroogd fruit, want het kan soms wat taai zijn en flauw van smaak. 

Om gedroogd fruit smaakvoller te maken, laat Lilifruit het langzaam wellen. Na het droogproces worden de zuidvruchten gerehydrateerd volgens een ambachtelijk proces. Het gedroogde fruit gaat in een cilinder waar men lauw water aan toevoegt. Daarna gaat de cilinder langzaam en constant in beweging tot het gedroogde fruit al het vocht heeft opgenomen. Dit duurt van 8 tot soms 48 uur!

Door deze techniek krijg je gedroogd fruit met een zachte textuur en een intense smaak. Het smelt als het ware op je tong en alle natuurlijke voedingsstoffen blijven behouden. Er wordt niets aan toegevoegd van suikers of sulfieten.

De zachte textuur zorgt ervoor dat ook kinderen en ouderen makkelijk gedroogd fruit kunnen eten. Door het wellen is het gedroogde fruit 1 jaar langer houdbaar en je kan het voor veel meer gebruiken dan enkel als snelle snack.

Geweld gedroogd fruit is meer dan een voedzaam tussendoortje

Geweld gedroogd fruit is helemaal anders dan gedroogd fruit. Veel smaakvoller en net zo zacht als vers fruit. Je kan het daarom meteen in heel veel gerechten gebruiken en het is geen drama meer als je vergeten bent om je gedroogde dadels of vijgen een nacht te laten weken.

De voedingsstoffen in het gewelde gedroogde fruit stillen je trek en geven energie. Ideaal bij het ontbijt om je dag goed te starten, maar ook als voedzame snack voor of na het sporten!

  • Roer wat abrikozen onder je yoghurt of voeg wat dadels toe aan je smoothie.
  • Gebruik het gewelde gedroogde fruit in gebak of combineer ze met noten en wat kaas of ham tot geweldige aperitiefhapjes.
  • Tijdens vergaderingen of seminaries is geweld gedroogd fruit een vernieuwend tussendoortje dat voor een energie boost zorgt.
  • Van zomerse salade tot zuiderse tajine of winters stoofpotje, je geeft ze allemaal een verrassende fruitige toets met het geweld(ig)e gedroogde fruit van Lilifruit.