0
Your Cart
0
Your Cart

Loving Foods

Loving Foods kimchi, zuurkool en gefermenteerde dranken

Wat is fermentatie?

Groenten en fruit fermenteren is een van de oudste manieren om voeding veel langer te kunnen bewaren, smakelijker en soms ook beter verteerbaar te maken.

Nuttige micro-organismen (bacteriën, schimmels of gisten) die van nature in voedsel zitten of eraan toegevoegd zijn, zetten stoffen om – in een zuurstofvrije omgeving – waardoor het voedingsmiddel verandert. Dat klinkt heel spannend, maar (zuurdesum)brood, bier, wijn, kaas, yoghurt etc. zijn hier alledaagse voorbeelden van.

Probiotica: goede bacteriën op je bordje en blije darmen

Onze darmen bevatten zo’n 100 biljoen bacteriën, waarvan de meeste nuttig zijn en sommigen schadelijk. Zolang er een harmonieus evenwicht is tussen beide heb je een goede darmflora. Probiotisch rijk voedsel zoals kimchi en zuurkool helpen om je darmwand te beschermen – waardoor je immuunsysteem wordt ondersteund. Andere voorbeelden van natuurlijke bronnen van probiotica zijn onder meer yoghurt, misosoep, kefir, kombucha en appelazijn.

Wat is kimchi? Wat is zuurkool?

Kimchi, bijzonder populair in de Koreaanse keuken, is een mix van gefermenteerde groenten en kool rijk aan vitaminen, enzymen en gunstige bacteriën. Zuurkool is precies wat het zegt: zure (gefermenteerde) kool. De fijngesneden kool wordt gefermenteerd in zout, wat een zuur smakend supervoedsel bomvol probiotica oplevert.Tel daar de overvloedige vitamine C en ijzer bij op en je hebt een geweldige booster, die je immuniteit optimaliseert.

Zowel zuurkool als kimchi zijn niet moeilijk om te maken, je hebt er enkel wat geduld voor nodig. Heb je niet zo veel geduld? Ontdek dan ons ruime aanbod aan gefermenteerde kimchi en zuurkool van het Britse Loving Foods.

De gefermenteerde groenten van Loving Foods

Loving Foods werd in 2006 opgericht door broer en zus, Mendel en Faye en al snel vergezeld door Faye’s man, Adam. Mendel is een gediplomeerd voedingstherapeut en Faye verworf haar gezonde interesse in natuurlijke voeding op de harde manier: als lijder aan chronische IBS. Naarmate hun kennis in fermenteren groeide en Faye haar gezondheid zienderogen verbeterde, begon Mendel zijn eigen gefermenteerde voedsel te bereiden. Alle ingrediënten zijn biologisch, behalve het zout en water. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale biologische groothandels en boerderijen.

Ontdek ook kombucha, een van de gefermenteerde dranken van Loving Foods

Kombucha is een soort gefermenteerde thee, die al duizenden jaren wereldwijd wordt geslurpt. Een beetje bruisend en een beetje zuur, met gebruik van iets wat een ‘SCOBY’ wordt genoemd: een ‘symbiotische cultuur van bacteriën en gisten’. Je kunt kombucha als marinade gebruiken, er wat granen in weken of puur drinken in plaats van je gewoonlijke (suikerrijke) drankjes. Net als andere gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en zuurkool, bevat kombucha micro-organismen die de darm graag verwelkomt.

Wat maakt de gefermenteerde producten van Loving Foods zo uniek?

Alle kimchi’s, zuurkool en gefermenteerde sappen worden vers met de hand gemaakt van biologische ingrediënten. Geen machines en geen poeders! De recepten zijn uniek, met een laag zoutgehalte en zijn altijd raw (ongepasteuriseerd). Alle producten zijn 100% plantaardig, waardoor ze geschikt zijn voor vegans. En… Lovings Foods’ biologische zuurkool is in 2019 onderscheiden met de Great Taste Award; de Oscar van de voedingswereld!