0
Your Cart
0
Your Cart

Mage

Mage: natuurlijke kaarsen van bijenwas en essentiële olie

Wat is het verhaal achter Mage natuurlijke kaarsen van bijenwas?

Toen de makers van de Mage kaarsen vaststelden dat de meeste kaarsen die in de winkel worden verkocht, gemaakt zijn van paraffine en synthetische kleurstoffen, kregen ze zin om zelf natuurlijke kaarsen te maken.

Hun motto is: ‘Waarom fabriekskaarsen met chemische toevoegingen kopen als de natuur alles biedt voor 100% natuurlijke kaarsen die gezond en aangenaam zijn om naar te kijken?’ Mage ging aan de slag met bijenwas, plantaardige sojawas en essentiële oliën uit Grasse, de beroemde Franse parfumstad!

Ze creëerden een uitzonderlijke collectie duurzame kaarsen met prestigieuze aroma’s. Ambachtelijk vervaardigd in België met kwaliteitsingrediënten van Europese oorsprong.

Kaarsen branden? Kies natuurlijke geurkaarsen of bijenwaskaarsen

Kunnen we vandaag nog kaarsen branden? Veel kaarsen worden standaard gemaakt met paraffine, een bijproduct van petroleum. Als je deze in huis brandt, kunnen er stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Met je momentje gezelligheid, vervuil je eigenlijk de lucht in huis. Gelukkig hoeven we onderonsjes bij kaarslicht niet op te geven. Er zijn duurzame alternatieven die eigenlijk eeuwenoud zijn.

Er zijn eco kaarsen op basis van bijenwas en plantaardige sojawas die niet vervuilend zijn. Het zijn natuurstoffen die op een ecologische manier geoogst of geproduceerd worden. Bijenwas en sojawas worden minder snel heet bij het opbranden dan paraffine. Hierdoor hebben deze kaarsen een langere brandduur dan gewone kaarsen.

Bij het branden van een bijenwaskaars komen er negatieve ionen vrij die de lucht zuiveren. Daarnaast is de vlam van een natuurlijke kaars met bijenwas rustiger en aangenamer om naar te kijken.

Eco kaarsen met natuurlijke geuren uit Grasse

Hoe lekker je geurkaars ruikt, hangt af van de kwaliteit van het gebruikte parfum of de essentiële olie. Mage koos voor authentieke, natuurlijke geuren uit Grasse. Deze Franse stad groeide sinds de 17de eeuw uit tot één van de belangrijkste parfumsteden ter wereld. Vandaag wordt meer dan 60% van natuurlijke aroma’s, zowel voor de parfum- als de voedingsindustrie van Frankrijk in Grasse geproduceerd.

De geuren van de Mage kaarsen zijn puur, zuiver en niet overheersend.

Waarom bijenwas kaarsen kopen van Mage?

Mage legt zijn hart en ziel in het maken van zijn ambachtelijke geurkaarsen. Ze zijn:

  • 100% natuurlijk (bijenwas en plantaardige was van sojabonen)
  • Zonder paraffine, chemische toevoegingen, kleurstoffen of synthetische geuren
  • met 100% natuurlijke geuren en etherische oliën uit Grasse (Frankrijk)
  • Met een ecologische 100% katoenen lont die geen enkele behandeling heeft ondergaan en niet in lood is gedrenkt.
  • Handgegoten in kaarsenhouders van gerecycleerd geblazen glas
  • Uitsluitend gemaakt van producten van topkwaliteit
  • Een volledig Europees product (was van Europese oorsprong wordt met de hand gegoten in België)