0
Your Cart
0
Your Cart

Monograno Felicetti

Monograno Felicetti: Italiaanse bio pasta’s van antieke monograansoorten

Het verhaal achter Monograno Felicetti: geboren op 1000 meter hoogte

De geschiedenis van familiebedrijf Pastificio Felicetti duurt al vier generaties, meer dan honderd jaar lang. Sinds 1908 groeiden de droom en de kleine werkplaats van grootvader Valentino uit tot een bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteit, waaronder die van topproduct Monograno Felicetti.

Pastificio Felicetti ligt in het noordoosten van Italië in Predazzo, omgeven door het prachtige Dolomietengebergte. Naast zorgvuldig geselecteerde durumtarwesoorten zijn hun belangrijkste en unieke ingrediënten bronwater en zuivere berglucht.

Monograno Felicetti: biologische pasta’s van monovariëteiten

Sinds 2004 produceert Pastificio Felicetti naast hun overige pastasoorten ook een exclusieve lijn van pasta’s, die gemaakt zijn van monovariëteiten. Deze lijn, genaamd Monograno Felicetti, is hét antwoord op de compromisloze behoeften van topkoks, echte fijnproevers en liefhebbers van rijke smaken. Het wordt gemaakt met biologisch griesmeel dat afkomstig is van één enkele oorsprong en alleen geteeld wordt op zorgvuldig geselecteerde stukken land, om het unieke karakter van deze eenvoudige, maar fragiele ingrediënten te waarborgen.

Waarom Monograno Felicetti pasta kopen?

✔ Echte Italiaanse pasta van superieure kwaliteit
✔ Van antieke monograansoorten Matt, Farro en Il Capelli
✔ Uitgesproken, rijke smaken en intense aroma’s
✔ Slechts drie ingrediënten: graan, bronwater en zuivere berglucht
✔ Biologisch en 100% vegan

Matt, Farro en Il Capelli: superieure antieke graansoorten

Monograan betekent één enkele graansoort, één enkele molen die het tot meel maalt, één enkel doel: het streven naar topkwaliteit pasta die heerlijk is. Met een minimale verwerking en behoud van de kenmerkende natuurlijke kwaliteiten. Matt, Farro en Il Cappelli zijn de superieure tarwesoorten, als verschillende tinten op een breed palet van zintuiglijke ervaringen.

  • Matt: een speciaal enkelvoudig ras van 100% durumtarwe, dat groeit in Apulië. Een stevige, rijke variëteit die – eenmaal gekookt – verrukkelijk geurt met hinten van vers gebakken brood, boerenverse boter en bamboe en delicate aroma’s van gedroogde kokosnoot en vers deeg.
  • Farro: Een oude graansoort die groeit in Umbrië, een regio in Italië die al sinds de Romeinse tijd bekend staat om zijn Farro. Ook de Kelten, Egyptenaren en Etrusken kenden Farro al, dat drie keer zoveel vezels bevat dan conventionele pasta. Tijdens het koken ontstaat de delicate geur van geroosterde hazelnoten, met aroma’s van vers gebakken brood, geroosterde pinda’s en zoete rode dadels.
  • Il Cappelli: gemaakt van een zeldzame soort durumtarwe die begin 1900 werd herontdekt door de Italiaanse wetenschapper Nazareno Strampell en nu verbouwd wordt tussen Apulië en Basilicata. Rauw lijkt de geur op jute en zoethout. Gekookt, geeft het aroma’s vrij van verse boerderijmelk, aardappelpuree en geroosterde kastanjes.

Monograno Chefs

Chefkoks Carlo Cracco, Luca Fantin en Norbert Niederkfler zijn sinds jaren ambassadeurs voor Monograno Felicetti. Wanneer zij pastagerechten bereiden is dat met Monograno Felicetti, waarmee zij experimenteren en het creatieve potentieel van de pasta tot het uiterste drijven.

 

Neem een kijkje in het bedrijf Pastificio Felicetti en ontdek de sublieme pasta’s van Monograno Felicetti…