0
Your Cart
0
Your Cart

Mr. Bio Food

Mr. Bio Food: de meest voedzame gekiemde rijstmelk

Wat is het verhaal achter Mr. Bio Food en Bio SuRice® rijstmelk?

 

Mr. Bio Food is een biologisch bedrijf uit de Italiaanse Dolomieten dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Hun filosofie is om in harmonie te leven met het beste wat de natuur ons te bieden heeft. 

Rijst is het meest geconsumeerde graan ter wereld. Mensen wordt aangeraden om meer bruine of volkoren rijst te eten omdat deze veel meer voedingsstoffen bevat dan witte rijst. Het is alleen moeilijker te bereiden en we zijn de smaak niet gewend. Mr. Bio Food ontwikkelde daarom een rijstmelk of plantaardige drank van gekiemde volkoren rijst: Bio SuRice®.  Bio SuRice® rijstdrank is meer dan een drank. Het is een voedzaam voedingsmiddel.

Waarom Bio SuRice® gekiemde rijstmelk kopen van Mr. Bio Food?

 

  • De eerste rijstdrank van volkoren rijst
  • Van gekiemde rijst, waardoor de rijst meer voedingsstoffen en vitaliteit bevat
  • Van Italiaanse bruine rijst
  • Gekiemd in zuiver bronwater uit de Papalini bron in de Dolomieten
  • Vegan, plantaardige drank, zonder dierlijk vet
  • Lactosevrij, glutenvrij, cholesterolvrij, allergeenvrij
  • zonder toegevoegde smaak of suiker

Bio SuRice®, de meest voedzame plantaardige melk

Mr. Bio Food wilde de beste rijstmelk maken die er is. Het bedrijf engageert zich voor de Agenda 2030 van de Verenigde Naties: 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die tegen 2030 bereikt moeten worden. Hierbij focust Mr. Bio Food zich op doelstelling nr. 2 of het bereiken van voedselzekerheid en verbeterde voeding door duurzame landbouw.

Door het kiemproces van rijstzaden in zuiver bronwater, bevat de Bio SuRice® of gekiemde volkoren rijst een pak meer voedingsstoffen en vitaliteit. Bio SuRice® is hiermee een verbeterde versie van de traditionele rijstdrank en een echte innovatie onder de plantaardige dranken!

De kracht van gekiemde rijst

Gekiemde granen zijn een voorbeeld van het buitengewone vermogen van de natuur om energie te produceren. Om te groeien, heeft een zaadje ongelooflijk veel energie nodig. Deze energie wordt geactiveerd tijdens het ontkiemen. Dit proces transformeert het zaad van een voedingsstof naar een supervoedingsstof (de kiem).

Waarom kiemen eten?

  • Ze zijn voedzamer: ze bevatten hoge percentages (tot 100% meer dan het zaad) eiwitten, vitaminen, mineralen en andere nuttige stoffen zoals vezels en essentiële vetzuren.
  • Ze zijn beter verteerbaar: de eiwitten in het graan ondergaan tijdens het kiemen een transformatie, omdat ze door enzymen worden ‘voorverteerd’ en tot aminozuren worden afgebroken. Dit maakt deze eiwitten makkelijker en sneller verteerbaar en beter opneembaar. Bovendien worden eventuele aanwezige antinutritionele stoffen (bijv. fytaten) aanzienlijk gereduceerd.
  • Ze helpen het lichaam om goed te functioneren: ze bevatten levende, vitale metabole enzymen die goed zijn voor de gezondheid.

Zuiver bronwater van de Papalini bron zet kiemproces in gang

Mr. Bio Food heeft zicht gevestigd aan de voet van het regionale natuurpark van Lessinia in de kleine Dolomieten in Italië. Hier ligt de Papalini bron die het beste natuurlijke bronwater levert voor de productie en het kiemen van de bruine rijst. De Papalini bron stroomt ongeveer 600 meter boven de zeespiegel.
 

Volg hier de reis van de bron naar de gekiemde volkoren rijst of Bio SuRice®: