0
Your Cart
0
Your Cart

Mueloliva

Mueloliva Extra Vierge Olijfolie: biologische Spaanse olijfolie van hoge kwaliteit voor een lage prijs

Het verhaal achter Mueloliva: een Andalusisch familiebedrijf met een passie voor olijfolie

In 1942 richtte Mateo Muela Velasco zijn familiebedrijf Mueloliva op. Zijn missie was om aan te tonen dat olijfolie op traditionele wijze geproduceerd, tot betere resultaten leidde dan massaproductie.

Aanvankelijk kocht en verkocht hij enkel olijfolie, maar al snel begon hij met de productie van extra olijfolie van eerste (koude) persing in een molen. Deze ondernemende visionair uit Granada legde met zijn innovatieve perssysteem van extra vierge olijfolie de basis voor de huidige olijfoliesector.

Mueloliva extra vierge olijfolie won meer dan 100 prijzen in 16 verschillende landen

Het bedrijf bevindt zich nabij Priego de Córdoba in Andalusië, op een vruchtbare vlakte aan de voet van de Sierras Subbéticas, waar bergketens en olijfbomen het landschap domineren. Hier, in Almazara de Muela Olive Mill, worden enkele van de beste extra vierge oliën ter wereld geproduceerd. Mueloliva won met zijn olijfoliën inmiddels meer dan 100 prijzen in 16 verschillende landen, waaronder de prestigieuze World’s Best Olive Oil, de afgelopen vier jaar op rij.

Waarom Mueloliva extra vierge olijfolie kopen?

✔ Hoge kwaliteit olijfolie van Picual en Hojiblanca olijven
✔ Maximaal 0,7% zuurtegraad
✔ Speciale extractiemethode zonder warmte
✔ Licht fruitig met met een vleugje pikantheid
✔ 100% biologisch en natuurlijk

Mueloliva Extra Vierge Olijfolie: biologische olijfolie van hoge kwaliteit voor een lage prijs

Deze biologische olijfolie van Mueloliva wordt geproduceerd uit twee soorten rijpe olijven: Picual en Hojiblanca. Beide typisch Spaanse olijfsoorten hebben een hoog gehalte aan (enkelvoudig onverzadigde) oliezuren, waardoor de olijfolie beter bestand is tegen hogere temperaturen. Picual-olijven hebben bovendien een pikante smaak en een gevarieerd kruidenaroma. Er wordt gebruik gemaakt van een uniek en exclusief proces dat de olijfolie extraheert zonder dat er warmte of water nodig is. Hierdoor blijven alle kwaliteiten van de olie behouden en wordt tevens voorkomen dat het product oxidatieve schade oploopt. De extra vierge olie bevat daardoor een hoge concentratie aan voedzame stoffen zoals tocoferolen, fytosterolen en polyfenolen.

Spaanse olijfolie van Mueloliva is perfect voor salades, pasta, rijst en vlees

Spaanse olijfolie kenmerkt zich door zijn goudgele kleur, met een fruitige, nootachtige smaak en een subtiel vleugje pikantheid. Mueloliva extra vierge olijfolie is koud geperst met zorg voor elk detail van het proces. De olijvenoogst begint in Spanje medio december, wanneer de vruchten van kleur beginnen te veranderen en er een mengeling is van zwarte en groene olijven. Mueloliva olijfolie extra vierge is perfect voor dagelijks gebruik in de keuken, voor zowel koude gerechten als salades en gazpacho’s als warme gerechten, zoals pasta, soep, vlees en stoofpotjes.