0
Your Cart
0
Your Cart

MyVitaly

MyVitaly: bio olijfblad extract van hoogste kwaliteit

Wat is het verhaal achter MyVitaly ?

Olijven en olijfolie spelen een belangrijke hoofdrol in de gezonde Mediterraanse voeding. Extra vierge olijfolie is rijk aan antioxidanten, helpt bij het behoud van een normaal cholesterolgehalte en ter bescherming tegen vrije radicalen.

De eeuwenoude olijfboom staat symbool voor schoonheid en een lang leven en is één van de hoekstenen van de Italiaanse cultuur. MyVitaly biedt daarom sinds 2014 een volledig gamma drankjes, supplementen en schoonheidsproducten met olijfblad als hoofdingrediënt.

MyVitaly combineert moderne wetenschap met oude geneeskrachtige recepten en natuurlijke remedies. Het hoopt zoveel mogelijk mensen op natuurlijke wijze te kunnen helpen met de kracht van olijfblad en de inname van schadelijke chemische stoffen te minimaliseren.

Waarom MyVitaly kopen?

 • Alle MyVitaly producten zijn gereguleerd en goedgekeurd door het Italiaanse Ministerie van Gezondheid.
 • Ze zijn glutenvrij gecertificeerd door de AIC (Italiaanse vereniging voor coeliakie)
 • Geschikt voor vegetariërs en vegans
 • Hoogste kwaliteit supplementen: gebruik van pure rauwe ingrediënten en strikte kwaliteitscontroles tijdens het hele productieproces.
 • Alle producten zijn Made in Italy volgens HACCP normen en ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Firenze.

Oleuropeïne, het krachtige polyfenol in de olijfboom

Olijven en olijfolie zijn goed voor onze gezondheid. Wetenschappers wisten te achterhalen dat oleuropeïne de belangrijkste molecule is in de olijfboom die al de gezondheidsvoordelen ervan op zijn naam mag schrijven.

Oleuropeïne zorgt voor de typische bittere of pittige smaak van olijfolie, maar is ook een krachtige antioxidant en één van de polyfenolen die onder andere goed is voor de cholesterolspiegel en de stofwisseling ondersteunt.

De olijfboom (Olea europaea) produceert overvloedig oleuropeïne in zijn bladeren. Dankzij speciale technieken kan het nu geëxtraheerd worden uit de bladeren tot een stabiel olijfblad extract.

De voordelen van olijfblad extract

Polyfenolen zijn antioxidanten die bijdragen tot de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade. Ze zijn overvloedig aanwezig in olijfolie als oleuropeïne.

Olijfolie wordt geperst uit de olijven. Deze worden behandeld en bewerkt vooraleer de olijfolie uit de pers loopt. Maar elke bewerking vermindert het gehalte aan oleuropeïne.

Olijfblad extract wordt rechtstreeks uit de blaadjes van de olijfboom geëxtraheerd, is minder bewerkt dan olijfolie en bevat daardoor een hoger gehalte aan oleuropeïne. Om dezelfde hoeveelheid oleuropeïne binnen te krijgen, zou je dus heel wat olijfolie moeten innemen.

Olijfblad extract is geliefd als supplement omdat :

 • het helpt bij het behoud van een normaal cholesterolgehalte
 • het goed is voor de bloeddruk
 • oleuropeïne een krachtige antioxidant is en een echte vrije radicalen vanger. Vrije radicalen kunnen voor oxidatieve stress zorgen. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen.
 • het het natuurlijk afweersysteem ondersteunt en een verzachtende invloed heeft op de luchtwegen.
 • het de stofwisseling ondersteunt.
 • het goed is voor hart en bloedvaten.