0
Your Cart
0
Your Cart

Naturalsophy

Naturalsophy: pure bio baby huidverzorging en zwangerschapsolie

Wat is het verhaal achter Naturalsophy?

Sijiao’s dochtertje was nog maar 6 maanden oud toen ze van de kinderarts al een cortisonezalf kreeg voor haar eczeem! Plots besefte ze dat het eczeem er gekomen was door de standaard babyverzorgingsproducten die ze tot dan toe had gebruikt.

Haar moedergevoel protesteerde bij de synthetische parfums en stoffen die ze op de etiketten zag staan en die ze ongewild op haar baby’s huid had gesmeerd.

Dit moest anders vond Sijiao! Met haar jarenlange ervaring als ecotrofologist/voedingsspecialist en de hulp van wetenschappers en aromatherapeuten ontwikkelde ze Naturalsophy (afgeleid van Natural Philosophy). Simpele maar pure babyolie en -crème op basis van natuurlijke biologische ingrediënten die niet alleen hydrateert en verzorgt, maar de (baby)huid ook beschermt en regenereert. Ook voor mama’s heeft Naturalsophy een wonderolie en beauty cream.

Waarom babyverzorgingsproducten kopen van Naturalsophy?

✔ Bevat geen alcohol, siliconen, parabenen, minerale oliën, paraffines, PEG’s of synthetische geurstoffen.
✔ De beste natuurlijke bescherming die je de huid van je baby of die van jezelf kan geven.
✔ Gecertificeerd en geproduceerd volgens de Natural Cosmetics Standard for Organic Quality, een hele strikte regelgeving voor biologische verzorgingsproducten.
✔ Getest door onafhankelijke dermatologische testcentra voor de gevoelige huid.
✔ Verpakkingen met een pure biologische uitstraling en volledig recycleerbaar of herbruikbaar.

Een babyhuid is enorm gevoelig. Ze is vijf keer dunner dan die van volwassenen, nog in volle ontwikkeling en heeft nog geen goede beschermingslaag. Hierdoor kunnen vervuilende stoffen makkelijker binnendringen in de babyhuid. Het resultaat is dat deze uitdroogt en vatbaarder is voor irritatie en ontstekingen.

Onze huid is ons grootste orgaan, beschermt ons tegen allerhande weersomstandigheden en reguleert onze lichaamstemperatuur. Het is dus echt wel belangrijk om ze goed te verzorgen.

Maar 80% van de gangbare huidverzorging slaagt hier niet in. Ze bevatten vaak (en soms heel veel) synthetische of vervuilende ingrediënten of toxines die er juist voor zorgen dat de huid uitdroogt en geïrriteerd raakt.

Naturalsophy is zo samengesteld dat zijn oliën en crèmes de huid beschermen, maar ook verzorgen en versterken.

De filosofie van Naturalsophy: pure ingrediënten

 

Naturalsophy wil pure, natuurlijke, gezonde huidverzorging bieden. Zonder toxines, alcohol of onnodige ingrediënten. Dit begint al bij de ruwe grondstoffen. De oorsprong van deze ruwe grondstoffen bepaalt tenslotte de kwaliteit van het eindproduct. Naturalsophy let er bij de selectie van zijn grondstoffen extra goed op dat deze ook heel puur en natuurlijk geproduceerd en geoogst zijn.

Daarnaast kiest Naturalsophy heel bewust voor ingrediënten die 100% effectief zijn en een echte meerwaarde bieden in huidverzorging. Zo gebruiken ze in hun crèmes vers aloë vera sap in plaats van water, omdat het ook nog tal van vitamines bevat. De natuurlijke oliën en boters, zoals sheaboter, maken van Naturalsophy de perfecte oplossing voor droge huid.

Enkele actieve ingrediënten:

  • Aloë vera sap: Biologische aloë vera bevat wel 160 essentiële vitaminen die in synergie samenwerken en eigenschappen creëren die de huid ondersteunen en versterken.
  • Hyaluronzuur: werkt bijzonder goed in combinatie met organische aloë vera en draagt bij tot een steviger en gladder huidoppervlak.
  • Antioxidanten helpen onze cellen beschermen tegen vrije radicalen afkomstig van vervuilende stoffen uit onze omgeving. Vrije radicalen dragen bij tot huidirritatie en vroegtijdige veroudering.
  • Sesamolie – avocado-olie – amandelolie: krachtige natuurlijke oliën die bijdragen tot de revitalisatie van de huid
  • Arganolie bestaat voor 80 procent uit onverzadigde vetzuren, die de huid beschermen tegen uitdroging en rimpels voorkomen.
  • Jojobaolie voedt de huid, reguleert de vochtbalans van de huid en maakt ze soepel en glad. Het helpt de natuurlijke beschermende eigenschappen van de huid tegen kou, zon en hitte te versterken.
  • Kokosolie is rijk aan omega 3- en omega 6-vetzuren. Het bevat vitaminen en sporenelementen met antimicrobiële en hydraterende eigenschappen die de huid helen en voeden.
  • Kokosboter – mangoboter – sheaboter: Deze volledig natuurlijke boters hebben ultra-hydraterende eigenschappen zoals onverzadigde vetzuren en talrijke vitaminen en mineralen die de huid glad en zacht maken.
  • Etherische oliën zorgen voor een natuurlijke lekkere geur en hebben ook eigenschappen die de huid ondersteunen.