0
Your Cart
0
Your Cart

NIULIFE

Niulife Fair trade kokosolie, ghee, Coconut Aminos

NIULIFE geeft mensen een nieuw leven dankzij kokosolie en een prachtig gamma kokosproducten

Niulife (‘New Life’) is een Australisch merk dat mensen in kleine gemeenschappen op de arme Solomon eilanden of Salomonseilanden een toekomst geeft dankzij kokosolie. Aan de start van dit project groeiden de orchideeën nog in de verwaarloosde kokosbomen.

Maar stilaan ontdekten de mensen, die hunkerden naar meer levenskwaliteit, een zinvolle weg uit hun impasse. Dankzij een eenvoudige kokoshandpers, een slimme uitvinding van Dr. Dan Etheridge, kunnen de dorpelingen zonder elektriciteit en met de hand kokosolie persen. Een heerlijke en eerlijke kokosolie is het resultaat. 100% van de winst van Niulife gaat terug naar de dorpelingen en hun hutten werden huizen.

Naast Fair Trade kokosolie, biedt Niulife intussen een breed gamma voedings- en verzorgingsproducten op basis van kokosolie, zoals coconut amino sauzen, balsamico azijn, etc. Puur en van een superkwaliteit.  Niulife is een levensveranderend merk met een hart!

Hoe geeft Niulife terug aan de bevolking van de Solomon eilanden

100% van de winst van alle Niulife-producten gaat naar de VillageForLife ™ empowerment-programma’s. Deze bieden kleine gemeenschappen die in afgelegen dorpen wonen alles wat ze nodig hebben om hun eigen onafhankelijke, duurzame en levendige lokale economie op te bouwen. Koop je Niulife, dan steun je deze gemeenschappen en hebben ze de kracht om te genieten van een rijkere, eerlijkere levenskwaliteit.

Hoe Niulife begon

Dr. Dan Etherington was professor aan de universiteit van Canberra, Australië. Met zijn pensioen in zicht, vroeg de universiteit hem zijn laatste expertise als landbouweconoom. Zijn opdracht bestond erin de landbouwopportuniteiten van de arme afgelegen Solomon eilanden te bestuderen en voorstellen te formuleren om de levenskwaliteit van de duizenden dorpelingen te verbeteren.

De opdracht van Dr. Dan werd een echte passie toen hij een manier ontdekte om de levensstandaard van de vergeten eilandengroep drastisch op te krikken. In 1997 was de kokoshandpers een feit en Dr. Dan zag de eilandbewoners hun eigen kokosolie produceren zonder gebruik van elektriciteit.

Niulife: 5 keer bekroond Fair Trade project

  1. Doordat de kokoshandpers vele inkomensmogelijkheden creëert voor hele dorpen, werd het Solomon-project in Duitsland in het jaar 2000 bekroond als “duurzaam wereldproject”.
  2. In 2006 reikte Japan een Gold Award uit aan Dr. Dan voor het rehabiliteren van de Solomon plattelandseconomie door de productie van extra virgin kokosolie.
  3. In 2008 werd Dr. Dan opgenomen in de Orde van Australië voor zijn innovaties in kleinschalige kokosnootverwerking en bijdragen aan duurzame landbouw en economische ontwikkeling in de Stille Zuidzee-regio.
  4. In 2018 ontving hij van Moral Fairground de gouden award voor ethisch ondernemen.
  5. Reeds jaren is de kokosolie Fair Trade gecertificeerd door FairTSA.

Kokonut Pacific (Niulife) helpt al een kwart eeuw plattelandsgemeenschappen producten te maken van kokosnoten. En nu worden ze over de hele wereld verkocht.