0
Your Cart
0
Your Cart

Pacari

Pacari: Premium biologische chocolade van ‘boom tot reep’ uit Ecuador

Het verhaal achter Pacari

Pacari betekent natuur in het Quechua, een inheemse taal van de Andes. En dat is waar het bij het Ecuadoriaanse familiebedrijf Pacari om draait. Het optimaal benutten van de ingrediënten van de natuur en er tegelijk zorg voor dragen.

Toen Santiago Peralta en zijn vrouw Carla Barboto in 2003 Pacari oprichtten, hadden ze een duidelijke missie: het produceren van de hoogste kwaliteit biologische pure chocolade ter wereld op de meest ethische en duurzame manier mogelijk. Het doel was om het ecosysteem en de lokale gemeenschappen van Ecuador te ondersteunen door chocolade van boom tot reep in Ecuador te produceren. Alle producten zijn dan ook fair trade en biologisch.

Waarom biologische chocolade kopen van Pacari?

✔ Cacao is rauw, waardoor antioxidanten en complexe smaken maximaal behouden zijn
✔ Er wordt enkel gebruik gemaakt van Arriba Nacional cacaobonen
✔ Biologisch-dynamisch gecertificeerd met Demeter keurmerk
✔ 100% van Ecuadoriaanse bodem: van boom tot reep
✔ Meest bekroonde winnaar van internationale chocolade awards
✔ soja-vrij, palmolievrij, vegan en fairtrade

Wat we willen delen is de menselijke kant van chocolade. Het is heel goede chocolade, maar daarachter zit een verhaal over mensen die van elkaar afhankelijk zijn. Wanneer je een reep koopt, help je een heleboel mensen om te overleven. Mijn werk is een brug te zijn tussen wat de boeren denken en wat de mensen die de chocolade eten denken. – Santiago Peralta –

100% Ecuadoriaanse chocolade van cacao met een Demeter keurmerk

Pacari staat voor de hoogste kwaliteit biologische chocolade van boom tot reep. Het bedrijf gebruikt alleen Arriba Nacional cacaobonen om de beste single origin Ecuadoriaanse chocolade te produceren. Met meer dan 300 prijzen van de International Chocolate Awards is Pacari veruit ’s werelds meest bekroonde chocolademaker. Werd chocolade voorheen voornamelijk als snoep gezien, hier gaat het over een gastronomisch niveau van chocolade, dat vergelijkbaar is met de beste soorten koffie en wijnen.