0
Your Cart
0
Your Cart

Pasta Orobio

Pasta Orobio: gezonde pasta, vrij van mycotoxinen

Het verhaal achter Pasta Orobio

Het bedrijf Fior di Campo werd in 2013 opgericht met als specifiek doel om gezonde pasta van hoge kwaliteit te produceren, gemaakt met de beste grondstoffen en met respect voor de Italiaanse traditie.

Na jaren van studie en onderzoek naar de beste inheemse granen wist Fior di Campo een uniek product te creëren dat ethisch en duurzaam is en geschikt voor iedereen: Pasta Orobio, de enige pasta zonder mycotoxinen. 

Mycotoxinen zijn giftige stoffen die door bepaalde schimmels worden geproduceerd, o.a. tijdens de groei van graan op het veld, en onbedoeld terechtkomen in onze voeding, zoals bloem, brood en pasta. Recente studies brengen aandoeningen als intoleranties en glutengevoeligheid in verband met de aanwezigheid van mycotoxinen in granen.

Waarom Pasta Orobio kopen?

✔ Pasta vrij van mycotoxinen
Rijke tarwesmaak met ruwe structuur, waar de saus beter aan blijft plakken
✔ Gemaakt van 100% durumtarwe uit Zuid-Italië (Puglia en Basilicata)
✔ Een gecontroleerde en gecertificeerde kwaliteit dankzij strenge controles van teelt tot productie.
✔ Een uitstekend kwaliteitsproduct met behoud van de traditionele smaak en kwaliteit en gegarandeerd gezond.
Biologisch en 100% natuurlijk, zonder GMO’s

Mycotoxinen vrije pasta: gezonde pasta bij glutenintolerantie of coeliakie?

Pasta is een vaste waarde op het menu voor veel mensen. Steeds meer wordt pasta echter als boosdoener gezien en mogelijke oorzaak van intoleranties, glutengevoeligheid en coeliakie. Recente studies brengen de aanwezigheid van mycotoxinen in granen in verband met deze aandoeningen.

Mycotoxinen zijn giftige stoffen die door schimmels worden geproduceerd en onder bepaalde omstandigheden het graan aantasten tijdens de rijpingsfase op het veld, of na de oogst bij de opslag in de schuur. Daarna komen ze onbedoeld in onze voeding terecht.

Mycotoxines zijn zeer giftig voor mensen en worden niet geëlimineerd door te koken. Daarom heeft de Europese Gemeenschap aan de verschillende soorten mycotoxinen maximumgehalten toegekend die in voeding kunnen worden getolereerd: 750 ppb (deeltjes per miljard) voor volwassenen, 200 ppb voor kinderen.

Pasta Orobio is de eerste pasta vrij van mycotoxinen. Ze wordt daarom aanbevolen voor mensen die gevoelig zijn voor voedingsmiddelen die granen bevatten. Voordat de OROBIO-pasta bij de consument op tafel kwam, werd hij getest door vrijwilligers die gevoelig waren voor producten die granen bevatten. Zij hadden met Pasta Orobio niet de problemen die ze ervaarden bij het eten van andere pasta’s.

Van inheems biologisch graan tot Italiaanse pasta zonder mycotoxinen

Er zijn een aantal factoren die doorslaggevend zijn voor de ontwikkeling van de schimmels die mycotoxinen produceren:

 

  • ongunstige klimatologische omstandigheden zoals lage instraling, lage temperaturen en te hoge luchtvochtigheid,
  • gepaard gaande met overvloedige bemesting, gebrek aan gebruik van inheemse rassen en intensieve teeltmethoden.

Om deze reden tonen studies een grotere aanwezigheid van mycotoxinen aan in granen afkomstig uit het buitenland en uit gebieden van Midden-Noord-Italië. In Zuid-Italië zijn mycotoxinen bijna afwezig in de gewassen, dankzij de aanwezigheid van de zon en het droge klimaat die hun vorming verhinderen.

  1. Pasta Orobio wordt gemaakt van 100% Italiaanse durumtarwe, geteeld in Puglia en Basilicata (Zuid-Italië) volgens de biologische EU-landbouwcriteria. Het graan komt van de beste biologische boerderijen in de omgeving en is geselecteerd op hun hoge kwaliteitsnormen, productie- en teelttechnieken.
  2. De granen worden gemalen in een biologische molen. Het verkregen griesmeel wordt aan strenge controles onderworpen door middel van gecertificeerde analyses. Zo wordt ervoor gezorgd dat de grondstof vrij is van pesticiden, herbiciden, chemicaliën en vooral mycotoxines.
  3. Pas nadat al deze parameters zijn geverifieerd, wordt het griesmeel door een ervaren meester pastamaker op ambachtelijke wijze getransformeerd, bij lage temperatuur en met lange droogtijden tot de lekkere traditionele Orobio pasta.

OROBIO pasta bevat geen mycotoxinen in hoeveelheden die door specifieke laboratoriumanalyses kunnen worden opgespoord en wordt daarom in alle opzichten als volledig ‘VRIJ VAN’ en veilig beschouwd.