0
Your Cart
0
Your Cart

PASTIS DE L’ILE DE RÉ

Kies voor Pastis de l’île de Ré® millésimé

PASTIS DE L’ILE DE RÉ®: hét anijsaperitief op basis van biologische, wilde venkel

PASTIS DE L’ILE DE RÉ® is een authentiek, biologisch aperitief, afkomstig van het wilde Terroir van het Ile de Ré, een beschermd natuurgebied aan de westkust van Frankrijk.

Deze ambachtelijke nectar is het resultaat van een zorgvuldige mix van aromatische planten, waaronder wilde venkel, die in september wordt geoogst aan de Atlantische kust en opgewarmd door de nazomer.

Je herkent een echte én biologische Pastis aan:

  • zijn zoethoutsmaak (chalconen en glycyrrhizinezuur)
  • een suikergehalte van minder dan 100 g/liter
  • een alcoholgehalte van ten minste 40% of meer
  • biologische, gecertificeerde ingrediënten

De productie van het biologisch aperitief PASTIS DE L’ILE DE RÉ®

De rijke anijssmaak van PASTIS DE L’ILE DE RÉ® ontstaat door alcoholische maceratie van de venkelzaadjes, waarbij de natuurlijke aroma’s, gedurende enkele dagen langzaam vrijkomen in de alcohol. Dit proces wordt vervolgens versterkt door een infusie van kruiden, verzameld op het eiland zelf. De blending is vervolgens cruciaal bij het maken van deze uitzonderlijke bio pastis. Wie anders dan een top sommelier met de prestigieuze titel van Meilleur Ouvrier de France (Frankrijk’s Beste Ambachtsman) kan dit beter?

Ieder oogstjaar levert een unieke bio pastis, gelijk een Grand cru

Net als goede wijn verbetert PASTIS DE L’ILE DE RÉ® met de jaren. Elk jaar groeien de gewassen in overeenstemming met de grillen van Moeder Natuur, waardoor dit bio anijsaperitief met zijn kruidenextracten elk jaar nét even anders smaakt. Zoals Grand cru’s uit uitmuntende wijnjaren bereikt deze biologische pastis zijn hoogtepunt enkele maanden na het bottelen.

De creator van deze Pastis: Didier Dorin, teler van aromatische kruiden

Na jarenlang voor een verzekeringsmaatschappij gewerkt te hebben, nam Didier Dorin het familiebedrijf in de Charente-Maritime over. Zijn oorspronkelijke focus lag op de graanteelt, maar al snel schakelde hij over op medicinale planten en mediterrane kruiden, zoals tijm en rozemarijn. Didier Dorin bundelde zijn expertise vervolgens met die van een sommelier voor de unieke creatie van PASTIS DE L’ILE DE RÉ®.

Hét aperitief voor een picknick, diner, in de keuken, in cocktails en desserts

Dit aperitief is de ideale begeleider van een picknick aan het strand bij zonsondergang, maar misstaat ook niet in een verfijnd diner. Met zijn subtiele mix van smaken in een elegante, slanke fles is PASTIS DE L’ILE DE RE® een ode aan de Franse levenskunst. Meng PASTIS DE L’ILE DE RÉ® eens met fruitsiropen (zoals grenadine en munt), frisdranken of andere alcoholische dranken (zoals bier). Met een vleugje bio pastisgeef je tevens je maaltijden –  van voorgerecht tot dessert – een magisch tintje.

De ‘Grand Cru’ van dit typisch Franse aperitief én ook nog biologisch

PASTIS DE L’ILE DE RÉ® trad toe tot de exclusieve club van gecertificeerde biologische, gedistilleerde dranken, na het verkrijgen van het Ecocert ORGANIC FARMING label. Behalve de planten van Didier Dorin, zijn ook de de graanalcohol en de rietsuiker nu gecertificeerd als biologisch. Dit uniek gastronomisch aperitief won in 2018 een gouden medaille op het Concours Général Agricole de Paris.