0
Your Cart
0
Your Cart

Perla Organic Chocolate

Perla Organic Chocolate: Premium biologische rauwe chocolade uit Manabi, Ecuador

Het verhaal achter Perla organic Chocolate

Perla Organic Chocolate zag het levenslicht in Quito in 2017. De in de provincie GuayasIn geboren Carol Marcial, maakte in dat jaar haar droom waar en werd dé vrouwelijke pionier in de chocoladewereld van Ecuador met haar eigen chocoladefabriek.

Fabián Marcial en Carola Verdesoto, de ouders van Carol, beheren de familieboerderij Agua y Tierra in de provincie Manabí. Zij telen de biologische Arriba Nacional cacaobonen op hun cacaoplantages volgens een circulair economie systeem, dat de impact op het milieu vermindert. De naam Perla werd gekozen omdat de parel bekend staat als een vruchtbaarheidssymbool, die positieve energie geeft aan vrouwen en uitdrukking geeft aan de exclusiviteit en puurheid, die ook perfect past bij het merk Perla Organic Chocolate. Het merk werd al meerdere malen bekroond met o.a. de International Chocolate Awards in 2018 en Green Latin America Awards in 2020.

Waarom biologische chocolade kopen van Perla organic Chocolate?

✔ De cacao is rauw, waardoor antioxidanten en aroma’s maximaal behouden zijn
✔ Er wordt enkel gebruik gemaakt van Arriba Nacional cacaobonen
✔ 100% uit Ecuador en geproduceerd volgens een circulair economie systeem
✔ Meerdere malen bekroond met internationale chocolade awards
✔ Biologisch, soja-vrij, palmolievrij, vegan en fairtrade

Rauwe chocolade geeft Cacao-Vrouwen in Ecuador de leiding

De productie van (rauwe) chocolade in Ecuador werd tot voor kort vrijwel uitsluitend – van begin tot eind – geleid door mannen. Daarom werd het project Mujeres del Cacao al Frente (Cacao-Vrouwen aan de Leiding) gestart. Dit project moedigt vrouwen aan om in hun kracht te gaan staan, rechtstreekse onderhandelingen te voeren over hun cacao en de cultuur beetje bij beetje te veranderen.