0
Your Cart
0
Your Cart

Pineo

Pineo lekkerste water ter wereld

Pineo mineraalwater: puur natuur, recht uit de bron in de Spaanse Pyreneeën

Pineo mineraalwater heeft alles wat je van een water mag verwachten. Pineo heeft een heerlijke smaak, komt in een glazen fles en heeft een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 852. Pineo is verkozen tot lekkerste water ter wereld op de Fine Water Taste & Design Awards 2019 in Stockholm.

Pineo won goud in de topcategorie “waters met laag mineraalgehalte” (minder dan 250mg) zonder toegevoegd koolzuurgas.

Water heeft een ongekend pallet aan smaken. De smaak van water hangt net zoals bij wijn voor een groot stuk af van de samenstelling van de bodem en zijn omgeving. Daarnaast is de smaak ook afhankelijk van de weg die het water heeft afgelegd voor het in je glas belandt. De smaak van water wordt vooral bepaald door de hoeveelheid mineralen en oligo-elementen die het bevat. Bij mineraalwater en bronwater heeft de grond waar het water uit komt een grote invloed op de basissmaak.

Het Pineo water is afkomstig uit de diepte van het Beneidó Bergmassief in de Spaanse Pyreneeën. Vanuit de heilige berg, met zijn hoogte van 1500 meter in de gemeente Estamariu. De bronnen van Pineo hebben een gemiddelde capaciteit van 25.000 liter per uur.

Pineo is een rijp water; het komt uit eigen beweging naar de oppervlakte. Uniek artesisch water uit een zelfontspringende bron. Het water wordt direct gebotteld, met behoud van alle kwaliteiten. Niet aangetast door de mens maar gevormd door de natuur. Ongekunsteld en zuiver mineraalwater. Geprezen om zijn prachtige fles. Uitgelezen voor in prestigieuze restaurants, hotels en evenementen. Vooral het maanwater. De limited edition Luna Llena, afgevuld tijdens volle maan. Het maanwater van Pineo is biodynamisch. De volle maan is een symbool voor de liefde; ‘To the moon and back’ fluistert men graag…

Veel bekende mineraalwaters hebben een bron ontdekt en deze tot een ware industrie verheven. Pineo wilt, met respect voor de natuur, de productie juist kleinschalig houden. De bron van Pineo bevindt zich midden in een stuk ongerepte natuur, midden in de Spaanse Pyreneeën. Op een hoogte van 1100 ontspringt onze bron. Daar worden ook de flessen direct gevuld en gebotteld. In de ruime omgeving, met een straal van ongeveer 15 á 20 km, is verder geen industrie; het is een beschermd natuurpark. De zeldzame lammergier heeft hier zelfs zijn nest.