0
Your Cart
0
Your Cart

Pipaillon

Pipaillon biologische confituur en chutneys

Pipaillon: lekkere biologische handgemaakte confituur of jam die rockt

Pipaillon streek in 2014 neer in hartje Brussel en richtte er een ambachtelijke conserverie op. De ambitie: populair fruit en kruiden van vandaag met kennis van vroeger omtoveren tot de lekkerste biologische jam en confituur.

Ondertussen breidde Pipaillon zijn gamma jam uit met chutney, tapenade en gekonfijte citroen.

Alles wordt met de hand gemaakt met verse, biologische ingrediënten, van lokale producenten, zonder enige toevoeging van bewaarmiddelen en met minder suiker dan klassieke confituur. Op en top natuurlijke smaak!

De makers van Pipaillon houden van muziek. Elke confituur, jam of chutney bij Pipaillon heeft een ludieke naam die doet denken aan een liedje of rock ster: Deep Purple, Figgy Pop of Dancing Quince. Het geeft iets extra’s aan dat potje lekkers op tafel.

Waarom biologische jam kopen van Pipaillon?

Pipaillon neemt twee dagen de tijd om haar confituur te bereiden, drie zelfs voor aardbeienconfituur. Zo krijgt de natuurlijke pectine van het fruit genoeg tijd om te binden, is er minder suiker nodig en de kruidensamenstellingen geven al hun smaken vrij.

Er wordt altijd vers, biologisch seizoensfruit gebruikt. Valt de oogst tegen (bv. van bosbessen in de Hoge Venen)? Dan is die jam er in beperkte oplage of is het wachten op een volgende oogst. De ambachtelijke Pipaillon jam heeft zo de natuurlijke, volle smaak van fruit met minder suiker.

Zoet en hartig: jam of confituur en chutney

Pipaillon maakt jam en confituur volgens traditionele recepten die doen denken aan je kindertijd, maar ook gewaagde originele creaties waar iedereen storm voor loopt. Aardbeienconfituur en frambozenjam, maar ook perenconfituur met gember en chutney!

Een chutney komt oorspronkelijk uit de Indiaase keuken. Het is in feite een sausje dat overal bij past en de smaakpapillen aangenaam verrast. Een smaakvolle en gebalanceerde mengeling van fruit, uien, suiker, specerijen en azijn. Vijgen en mango komen het beste tot hun recht in een hartige chutney.

Hoe is Pipaillon gestart met zijn ambachtelijke confituur, jam en chutney?

 

Aan het roer van Pipaillon staan Catherine Bodson en Julien Leclercq. Catherine haar grootvader verbouwde appelen, peren en kweeperen in boomkwekerij Bodson in Herstal. De vrouwen uit haar familie inspireerden haar met hun kennis en recepten. Tante Aline leidde hotel Jacoby in Lacuisine (zoiets verzin je niet). Tante Yvonne bracht befaamde confituur mee van haar boomgaard in Scherpenheuvel.

In 2013, na een internationale carrière, wil Catherine helemaal iets anders doen. Iets met haar roots en haar passie voor het koken. Het werd een gepassioneerde ambachtelijke conserverie in hartje Brussel met de lekkerste biologische jam.

Julien, van zijn kant, maakte van Pipaillon al snel zijn lievelingsplek om te eten, gewoon als klant. De keukenprins schaft zich er ook bokalen aan voor zijn huisrecepten. In 2014 besluit hij zijn baan binnen de politieke communicatie op te zeggen en aan te kloppen bij de conserverie. Naast observator wordt hij al snel raadgever, om dan mee in het avontuur te stappen en partner te worden.