0
Your Cart
0
Your Cart

Pique Assiettes

Pique Assiettes: bio augurken, tafelzuren, condimenten en sauzen

Wat is het verhaal achter Pique Assiettes?

Pique Assiettes is gespecialiseerd in biologische augurken, tafelzuren en sauzen of condimenten. Kruidig, pikant, heet, pittig of gepeperd…Pique Assiettes zet de toon op je bord. Het is de finishing touch van je salades en gerechten.

Dit Franse bedrijfje uit de Elzas heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het selecteren en produceren van de beste biologische smaakmakers.

Pique Assiettes levert gegarandeerd gezonde kwaliteitsproducten. Het zet zich sterk in voor een duurzame relatie met zijn partners, boeren en producenten. Ze geven de voorkeur aan directe, persoonlijke relaties en werken met respect voor de natuur, zodat de natuurlijke bronnen behouden blijven.

Tafelzuren, zoals augurken of cornichons, ingemaakt volgens traditioneel recept

Tafelzuren zijn allerlei ingelegde groenten die je als extra kan eten bij andere groenten of gerechten. Iets zuur bij de maaltijd kan andere smaken zoals zoet, zout, bitter en umami versterken. Je krijgt een evenwichtig en lekker gerecht dat voldoening geeft en waar je smaakpapillen blij van worden.

Bekende tafelzuren zijn ingemaakte zilveruitjes, atjar, chutney, piccalilly, rode bietjes en augurken of cornichons. Pique Assiettes specialiseerde zich in de laatste en maakt zijn biologische augurken in met twee traditionele familierecepten, zoetzuur en zuur. Ook de rode bietjes zijn volgens de Elzas traditie ingelegd.

Er wordt vandaag vaak veel suiker toegevoegd aan ingemaakte groenten. Pique Assiettes doet dit niet en vond een perfect evenwicht tussen zoet en zuur, terwijl de augurken lekker knapperig blijven. Het zijn ‘de lekkerste augurken ooit gegeten’, volgens Bart Maes van Amanprana.

Pique Assiettes brengt vooral klassiekers, maar werkt ook vernieuwend. Het maakte zo een tartaar van augurk, vergelijkbaar met de beroemde relish. Een heerlijke smaakmaker bij hamburgers, hotdogs, gegrilde vis en groenten.

Een perfecte tafel met de biologische sauzen of condimenten van Pique Assiettes

Een beetje kwaliteitsvolle mosterd of ketchup kan de kers op de taart zijn van je gerecht. Ze versterken de smaak en brengen kleur op je bord.

Het is een uitdaging om de beste versie van een klassieker neer te zetten. Pique Assiettes slaagt hierin met glans. Met de beste biologische ingrediënten en jarenlange ervaring en knowhow brengt het een gamma onweerstaanbare biologische sauzen of condimenten.

Waarom bio augurken en sauzen van Pique Assiettes kopen?

Het gamma van Pique Assiettes nodigt uit tot gezellige momenten, voor het aperitief, de lunch en het diner. Oude traditionele recepten worden respectvol gebruikt om lekker hedendaagse smaakmakers te maken.

Pique Assiettes staat garant voor:

 

  • Verse biologische ingrediënten
  • Met de hand geplukte en gesorteerde augurken
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Betrouwbare en persoonlijke samenwerking met boeren en partners.
  • Alle potten zijn gepasteuriseerd en hermetisch afgesloten.
  • Zonder toegevoegde bewaarmiddelen