0
Your Cart
0
Your Cart

Rrraw

Rrraw pure chocolade, cacao en truffels

Rrraw rauwe chocolade: een smaaksensatie en de ideale gezonde snack

Rrraw chocolade is biologisch, zonder melk, zonder gluten…maar wat deze rauwe chocolade echt uniek maakt is het koude fabricageproces van “bean to bar” (van cacaoboon tot reep). Een nieuwe manier van cacao verwerken waarbij de bonen niet worden geroosterd.

Zo komen de ongekende smaken van de rauwe cacaobonen naar boven en alle gezonde stoffen van de cacao blijven bewaard. Het eeuwige plezier van chocolade wordt door Rrraw heruitgevonden.

Frédéric Marr, ook de prins van de rauwe chocolade genoemd, werkte al 10 jaar in de voeding toen hij op één van zijn reizen in contact kwam met de sjamanen van de Shipibo-stam in het Amazonewoud. Zij lieten hem kennis maken met de cultuur en het bewerken van rauwe cacao.
In 2005, op een reis door de Verenigde Staten, ontmoette hij Poppy Smadja, een vrouw die allerlei lekkers maakte met rauwe cacao en zonder al te veel suiker. Bij “Raw & Fine” in Brooklyn zag hij het bean-to-bar concept en het hek was van de dam.

Terug in Frankrijk had geen enkele chocolatier interesse om chocoladerepen van rauwe chocolade te maken. Frédéric besliste toen om het zelf te doen. Om zijn droom te realiseren, moest hij bestaande apparatuur aanpassen en zelfs nieuw materiaal maken om de rauwe cacao te bewerken zoals hij wilde. Als de rauwe cacao fijngemalen is, is deze namelijk veel dikker dan klassieke chocolade. Maar na wat testrondes zag Rrraw chocolade het levenslicht!

Rrraw: rauwe chocolade van de hoogste kwaliteit

Rrraw chocolade is meer cacao dan klassieke chocolade. De smaak is meer plantaardig en intenser. De chocolade geeft een lange aangename nasmaak en laat geen vet gevoel achter in de mond, zoals andere chocolaatjes gemaakt van zuivelproducten dat soms wel doen. Hij is ook minder gesuikerd en zoet. Deze chocolade is niet bitter, door zijn specifieke fermentatieproces en omdat de bonen niet worden geroosterd.

Proef Rrraw, proef échte chocolade

Frédéric Marr zegt het zelf: “Eén van de meest lonende zinnen die ik hoor wanneer ik mijn geweldige Rrraw-reep van rauwe chocolade aan chocoladeliefhebbers introduceer, is – Ik heb nog nooit echte chocolade gegeten, tot nu! En dit is exact de zin die ik uitsprak toen ik mijn eerste wilde cacaoboon in de Amazone tussen mijn tanden kraakte.”
Misschien is dat ook wat jij zegt na het proeven van Rrraw!?

Rauwe chocolade, een gezonde snack?

Het voordeel van rauwe chocolade is dat het nog boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine zit. Deze stofjes zijn zeer gezond en daarom wordt rauwe chocolade ook wel gezien als superfood. Bij de productie van klassieke chocolade, worden de cacaobonen geroosterd, waardoor er veel van de antioxidanten verloren gaan. Bij Rrraw roosteren ze de rauwe cacaobonen niet. Een stukje Rrraw chocolade eten, is dus een feest voor je smaakpapillen en een gezonde snack.