0
Your Cart
0
Your Cart

Sol de Ibiza

Sol de Ibiza: Natuurlijke minerale zonnebrandcrème met zinkoxide

Wat is het verhaal achter Sol de Ibiza?

Alessandro Mancini verhuisde in 2015 naar Ibiza. Als fervent openwaterzwemmer sprong hij dagelijks in zee voor zijn nodige zwemmeters. Op een dag zwom hij voorbij een strand en werd onaangenaam verrast door de stinkende chemische geur van zonnebrand in het zeewater.

Walgelijk, maar geen zonnebrandcrème gebruiken is geen optie. Daar wees zijn Australische vrouw die opgroeide met zonbescherming hem genoeg op. Daarop ontwikkelde hij een zonnebrand die in alles Ibiza ademt: met aloë vera van Ibiza, zonder geurstoffen, bewaarmiddelen of chemische toevoegingen, met enkel zinkoxide als minerale filter én plasticvrij verpakt.

Sol de Ibiza is natuurlijke minerale zonnebrandcrème die goed is voor kinderen, volwassenen én het milieu.

Waarom natuurlijke zonnebrand van Sol de Ibiza kopen?

✔ Geschikt voor gezicht & lichaam, kinderen & volwassenen
✔ Enkel met natuurlijke zinkoxide filter (non nano) = breedspectrum bescherming (UVA + UVB)
✔ Zonder titanium dioxide
✔ Laat geen witte waas achter
✔ Vegan, bio en met natuurlijke aloë vera van Ibiza
✔ Geen geurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische ingrediënten toegevoegd
✔ In plasticvrije verpakking
✔ Koraalvriendelijke formule

Waarom Sol de Ibiza een veilige zonnebrand is

Party-eiland Ibiza is sinds de jaren ‘60 gekend als ‘hippy heaven’ waar mensen genieten van vrijheid, zon en natuur. Die vibe hangt er nog steeds en vind je ook terug in de Sol de Ibiza zonbescherming.

Sol de Ibiza is een puur product zonder overbodige extra’s. Het bestaat uit natuurlijke en biologische ingrediënten die de huid beschermen en verzorgen, waaronder lokale aloë vera van Ibiza. Er werden geen geurstoffen, bewaarmiddelen of synthetische ingrediënten aan toegevoegd om irritaties te vermijden. Deze zonnebrand is dus ook geschikt voor gevoelige huidtypes en kinderen!

Heel belangrijk is de keuze voor enkel een zinkoxide filter (non nano). Dit is een minerale filter die als een laag op de huid ligt en zo de UV-stralen weerkaatst.

Zinkoxide zonder nanodeeltjes is een effectieve en veilige filter

Zinkoxide wordt beschouwd als de meest doeltreffende en veilige minerale of fysische filter. Het biedt een breedspectrumbescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Sol de Ibiza gebruikt een zinkoxide filter zonder nanodeeltjes.

Nanodeeltjes zijn kleiner dan 100 nanometer. Minerale filters zijn erom gekend dat ze een witte waas op de huid achterlaten. Om dit te omzeilen verknippen producenten de fysische filters tot nanodeeltjes. Deze minuscule deeltjes kunnen alsnog door de huid sijpelen of koralen binnendringen en daar schade veroorzaken.

Sol de Ibiza wist een formule te creëren met natuurlijke aloë vera van Ibiza en een non nano zinkoxide filter die lekker uitsmeert en geen witte waas geeft.

Er is ook bewust gekozen om geen titanium dioxide filter te gebruiken. Deze biedt bescherming tegen UVB-stralen en deels tegen UVA, maar zou volgens onderzoek in oppervlaktewater schadelijk zijn voor het milieu.

Plasticvrije verpakking maakt Sol de Ibiza een totale milieuvriendelijke zonnebrand

Sol de Ibiza kijkt verder en wil met zijn zonnebrand de mens beschermen én het milieu intact houden. De SPF 50 stick zit daarom in een kartonnen koker en de SPF 30 crème in een aluminium blikje dat je kan hergebruiken (om bv. kleingeld in te bewaren in je strandtas).

Sol de Ibiza is een doeltreffende zonbescherming met een koraalvriendelijke formule, geschikt voor alle huidtypes, voor groot en klein én in een plasticvrije en recycleerbare verpakking.

Tot slot is het merk lid van ‘1% for the Planet’; bedrijven die 1% van hun winst inzetten voor de bescherming en het herstel van de natuur. Sol de Ibiza steunt specifiek de Ibiza Preservation die instaat voor het behoud en de restauratie van de fauna en flora op en rond Ibiza en Formentera.

Sol de Ibiza Doc from Ghila Valabrega on Vimeo.