0
Your Cart
0
Your Cart

Soulbottles

Soulbottles – Plasticvrije herbruikbare glazen drinkflessen

Soulbottles: ’s Werelds schoonste drinkfles

Soulbottles is ontstaan uit het verlangen mensen bewust te maken van de hedendaagse vervuiling op aarde door het gebruik van plastic.
Met de glazen drinkflessen wil Soulbottles mooie en toegankelijke alternatieven bieden voor plastic flessen.

deze drinkflessen zijn stevig, milieuvriendelijk en herbruikbaar.

Soulbottles is zich ervan bewust dat niet iedereen de kans heeft om schoon drinkwater van de kraan te krijgen. Dit is de reden waarom Soulbottles samen werkt met Viva con Aqua voor meer toegang tot schoon drinkwater wereldwijd.

 € 1,- per verkocht Soulbottle gaat naar de Viva con Agua schoon water projecten.

Soulbottles hoopt ook met haar eigentijdse designs mensen te stimuleren mee te zoeken naar oplossingen om plastic te vermijden. Actie is nodig.

 • 35.000.000.000 plastic flessen eindigen per jaar in de oceanen en stortplaatsen
 • slechts 1 van de 10 plastic flessen worden wereldwijd gerecycled
 • een PET-fles doet er 450 jaar over om op natuurlijke wijze af te breken
 • zeedieren eten plastic en kunststofonderdelen i.p.v. geschikte voeding, waardoor ze zichzelf ondervoeden, verhongeren en sterven
 • de productie van plastic flessen verbruikt 3 liter water per fles en jaarlijks zo veel olie als er nodig is om gedurende 1 jaar 1 miljoen wagens te laten werken
 • glas kan perfect worden gerecycled: 20% van jouw Soulbottle was voordien een augurkpot of whiskyfles

Soulbottles zijn gemaakt naar het design van een Weense ontwerpster, Talia Radford. De tekeningen die op de flessen worden gedrukt, zijn van verschillende artiesten. De glazen flessen worden vervaardigd in een glasfabriek in het Thüringer Woud en van daaruit vertrekken ze naar de drukker, die de mooie ontwerpen en teksten op de flessen plaatst.

De keramieken doppen worden gemaakt in Zuid-Duitsland, in een bedrijf dat over meer dan 115 jaar ervaring beschikt in het werken met keramiek. Dit geeft de moderne Soulbottles een klassieke, traditionele toets.

In het hoofdkantoor in Berlijn worden de Soulbottles samengesteld en verkocht.

Waarom Soulbottles kopen?

Met de aankoop van een Soulbottle draag je onmiddellijk bij aan een gezondere, minder vervuilde leefwereld.

 • Soulbottles worden gemaakt in Duitsland

Het idee om een product op eigen bodem te produceren klinkt vaak heel utopisch. Waarom eigenlijk, dachten de oprichters van Soulbottles? Zeker wanneer je een klassiek product ontwikkelt, moet je dit op eigen bodem kunnen doen. Voor het maken van de glazen drinkflessen, berusten de makers van Soulbottles op eigen, Duitse grondmaterialen – met uitzondering van de natuurlijke rubber – en maken ze gebruiken van de eigen glasproductie-ervaring. In Duitsland zijn er meerdere regio’s die een sterke traditie hebben in het vervaardigen van glas. Door de productie op eigen bodem te houden.

 • Soulbottles dragen bij aan een goed doel

Per verkochte Soulbottle wordt er 1 euro gedoneerd aan Hamburg NGO Viva con Agua, een NGO die zich inzet voor allerlei drinkwaterprojecten in armere landen. De donaties van Soulbottles gaan naar Nepal, waar er inmiddels 40.000 mensen toegang hebben tot zuiver water, gezondheidszorg en onderwijs.

Waarom glas?

 • Glas is inert.

Soulbottles zegt ‘glas blijft je trouw’. En hiermee bedoelen ze dat glas, glas blijft: het blijft neutraal en neemt geen smaken op of geeft geen smaken af. Gebruik je Soulbottle voor smoothies, ijsthee, koude koffie of soep, was ze met de flessenborstel, en je zal er niets meer van proeven wanneer je ze erna vult met water.

 • Glas is doorzichtig, het heeft geen geheimen

Heb je jouw Soulbottle voor een smoothie of soep gebruikt, dan hoef je je geen zorgen te maken: tijdens het reinigen van de glazen drinkfles, kan je gemakkelijk zien waar er nog etensresten aan de binnenkant van de fles hangen.

 • Glas kan je volledig recycleren, zonder iets schade aan te brengen

Glas rijst zoals een feniks uit zijn eigen assen: het is 100% recycleerbaar en verliest nooit aan waarde, of het nu voordien een glazen augurkenpot of whiskeyfles is geweest.