0
Your Cart
0
Your Cart

The Munio

Eco geurkaarsen en geurstokjes van The Munio uit Letland

Bio kaarsen, wax melts en geurstokjes van The Munio brengen de kracht van de natuur bij je thuis

Warmte en licht opwekken dat uit kaarsen met verhalen voortkomt. Mensen de kracht van de natuur terug geven. Dit was en is nog steeds de eenvoudige en eerlijke missie waarmee Elina Cima het Munio Candela atelier en de eerste collectie geurkaarsen in 2008 creëerde.

Haar zusjes Laura en Liene volgden haar snel, waardoor het nu een gestaag uitbreidend familiebedrijf is.

Bij deze uitbreiding horen ook nieuwe producten zoals geurstokjes en waxmelts. Daarom veranderde ook de naam van Munio Candela naar The Munio. Munio Candela betekent De meest spiritueel krachtige kaars in het Latijn. Elke kaars wordt zorgvuldig en liefdevol met de hand gemaakt door Letse ambachtslieden met alleen 100% natuurlijke sojawas en heerlijke geuren afkomstig van etherische oliën.

Vegan kaarsen van sojawas, handgemaakt in Letland

Kaarsen die gebruik maken van sojawas zijn een geweldig alternatief omdat ze geen giftige en verontreinigende stoffen bevatten en aanzienlijk minder roet produceren dan paraffinekaarsen. Bovendien brandt dit soort kaarsen minder heet als paraffinekaarsen, waardoor ze langzamer wegsmelten en dus meestal 30 à 50% langer meegaan. Bovendien is deze sojawas 100% natuurlijk, komt uit de USA en is GGO-vrij.

Zijn geurkaarsen ongezond? Ja, behalve deze!

De meeste geurkaarsen in de handel zijn inderdaad ongezond voor je, hoe lekker ze ook ruiken. Veel geuren worden gecreëerd door verschillende chemicaliën, meestal op basis van aardolie, te combineren. Synthetische geuren worden door de mens gemaakt. Natuurlijke geuren zijn afkomstig van etherische oliën uit planten en bloemen. Zoals bij de geurkaarsen van The Munio 100% het geval is. Daarom zijn deze wél veilig.

Waarom vegan kaarsen en wax melts kopen van Munio Candela (nu: The munio)?

  • Elke kaars is met zorg en liefde met de hand gemaakt
  • Van 100% sojawas en natuurlijke geuren van etherische oliën
  • Sojawas brandt 50% langer dan een traditionele paraffinekaars, namelijk 15u
  • De kaars heeft een katoenen wiek. De kaars brandt een tunnel zodat de rand rechtop blijft
  • Een kaars branden van The Munio is als een klein geluksmoment.

Hoe geuren de kaarsen van The Munio eigenlijk? Enkele fans proberen het uit te leggen…