0
Your Cart
0
Your Cart

Vasilissa Honey

Vasilissa Honey: biologische, Griekse honing van uitzonderlijke kwaliteit

Het verhaal achter Vasilissa Honey

Stayia Farm is een kleine familieboerderij die sinds 2012 biologische, rauwe honing onder de naam Vasilissa produceert. Het is gelegen op Evia, het op één na grootste eiland van Griekenland.

Dit jonge bedrijf dat de expertise en traditie van de jaren vijftig in ere houdt, wordt vertegenwoordigd door twee jonge, gepassioneerde mensen: Yannis Karypidis en Stavroula Theodorou. Eigenlijk wilden ze naar Groot-Brittannië immigreren, maar toen ze op de bruiloft van een bevriend stel champagne met eetbaar bladgoud aangeboden kregen, waren ze zo onder de indruk, dat het idee om iets dergelijks met honing te doen, ter plekke ontstond. Vasilissa (Grieks voor koningin) werd geboren en het jonge koppel bleef in Griekenland. De missie van Stayia Farm is om uitzonderlijke kwaliteitshoning te produceren met een onderscheidend smaakprofiel van delicate bergbloemen en overvloedige Griekse zonneschijn.

Vasilissa Mythe: Oppergod Cronos was van plan zijn zoon Zeus te verslinden. De nimf Melissa, Amalthea’s zus, verborg Zeus voor zijn vader en gaf hem honing en geitenmelk om hem voor te bereiden op zijn taak op de berg Olympus. Cronus was woedend toen hij erachter kwam en veranderde haar in een regenworm. Zeus, die Melissa voor altijd dankbaar was dat ze hem voor zijn vader had verborgen, verbrak de betovering en transformeerde haar in een bijenkoningin, Vasilissa.

Waarom de Griekse honing kopen van Vasilissa?

✔ Uitzonderling smaakprofiel van delicate bergbloemen
✔ Unieke combinatie van natuur en traditie in Griekse honing
✔ Mooie, elegante verpakking in kartonnen doosjes
✔ 100% natuurlijk, raw en biologisch

Rauwe honing in diverse smaken, waaronder tijm en zelfs goud…

De biologische honing van Vasilissa is als vloeibaar goud, en om dat te benadrukken heeft één variëteit kleine vlokjes van eetbaar 24K bladgoud toegevoegd gekregen! Andere varianten zijn met koninginnegelei en pollen, tijm, bergden, heide en wilde kruiden en inclusief honingraat.

Great Taste Awards 2019 voor de biologische honing van Vasilissa Honey

Great Taste, ’s werelds meest begeerde en prestigieuze voedsel en dranken awards event, bekroonde de honing van Vasilissa, van de meer dan 15.000 beoordeelde producten, met 13 Great Taste awards en 19 Stars. Wat een schitterende bevestiging was van de jury dat de honing van Stayia Farm van uitmuntende kwaliteit is.