0
Your Cart
0
Your Cart

ZEEMANSBOTER

Zeemansboter pindakaas – smeert ruig, smaakt rijk

ZEEMANSBOTER pindakaas ontstond op Katendrecht in Rotterdam, thuishaven voor echte, ruige zeemannen. Een plek waar met pinda’s beladen schepen aanmeerden van over de hele wereld.

Nog steeds komen er op Katendrecht ladingen pinda’s aan wal. En van de beste biologische pinda’s maken drie Rotterdamse vrienden Kay, Marelle en Berend pure pindakaas.

Pure pindakaas met enkel een snufje zeezout

Deze 100% biologische pindakaas wordt gemaakt van pinda’s uit China. De enige toevoeging is een snufje zeezout voor de smaak. Pinda’s en een beetje zee, dat is alles… Pure en eerlijke ZEEMANSBOTER. Bomvol goede energie waar je op volle kracht mee vooruit kan. Geïnspireerd op het ruige en avontuurlijke zeemansleven. Momenteel zijn er drie soorten ZEEMANSBOTER: één crunchy pindakaas met pindastukjes, één met chilipeper en één met rozijnen. Als je dit niet lust, dan hou je gewoon niet van pinda’s.

Pindakaas, gezond broodbeleg

Pindakaas bevat veel vitamine B, vitamine E en vezels. Het is tevens zeer rijk aan vet, maar dan wel vooral de ‘gezonde’ onverzadigde vetzuren. Aan veel soorten pindakaas wordt suiker en/ of extra vetten (zoals zonnebloemolie of palmvet) toegevoegd. ZEEMANSBOTER is pindakaas zonder suiker en zonder toegevoegde vetten. Hierdoor is het gehalte aan pinda’s bij ZEEMANSBOTER maar liefst 99,8%

Vanwaar de naam pindakaas?

Pindakaas was in de 18e eeuw nog een soort van blok waar plakjes, zoals bij kaas afgesneden werd. Gaandeweg werd het een zachtere, smeerbare pasta. In andere landen heet pindakaas meestal pinda-boter. In Nederland mocht echter alleen roomboter zo genoemd worden. Men hield het in de lage Landen dan maar bij pindakaas, omdat het leek op leverkaas, een product waar ook geen echte kaas in zit.