0
Your Cart
0
Your Cart

Waarom Biologisch?

Waarom kiezen voor biologische voeding?

Omdat biologisch vrij is van kunstmest, chemische en synthetische pesticiden en antibiotica die je lichaam belasten. Hier wordt streng op gecontroleerd door volledig onafhankelijke instanties, om ervoor te zorgen dat er strikt aan deze regels wordt gehouden. Biologische gewassen zijn aangewezen op het natuurlijke bodem ecosysteem en dus is die bodem van cruciaal belang. Om de biologische activiteit in de bodem te optimaliseren, moeten bioproducenten aan vruchtwisseling doen. Dat wil zeggen dat ze verschillende gewassen elkaar laten afwisselen op hetzelfde stuk landbouwgrond.

Door het Europese biolabel kun je zien dat het product biologisch geteeld zijn. Die producten moeten dan ook 100% biologisch zijn, behalve als het gaat over bewerkte producten: in dat geval moet minstens 95% van de ingrediënten van bioteeld zijn. Alle biologische producten die door onze biowebshop Fytototaal verkocht en verdeeld worden voldoen aan een specifiek biolabel afhankelijk van de oorsprong.

Fytototaal biedt een uitgebreid assortiment aan biologische en natuurlijke huidverzorgingsproducten. Je huid is immers je grootste orgaan en uit wetenschappelijk onderzoek is intussen gebleken dat wat je op je huid smeert, je ook deels opneemt in je lichaam.

Waarom kiezen voor biologische verzorgingsproducten?

Standaard verzorgingsproducten bevatten vandaag steeds meer chemische ingrediënten. Bewaarmiddelen en substanties om crèmes lekker te doen ruiken of goed smeerbaar maken. Al deze parabenen, SLS, synthetische parfums, ftalaten, enzovoort kunnen de huid irriteren, maar op termijn ook allergieën of andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Tot slot zijn ze ook schadelijk voor het milieu. Gelukkig worden we ons steeds meer bewust van wat we eten en wat we smeren op onze huid.

Wat is het verschil tussen natuurlijke huidverzorging en biologische huidverzorging?

Biologische huidverzorging betekend dat het bestaat uit 100% biologische ingrediënten. Natuurlijke huidverzorging betekend dat het niet altijd 100% bestaat uit biologische ingrediënten. Om het label “biologisch” te krijgen, moeten producten aan bepaalde regels voldoen. Bio wil vooral zeggen dat landbouwingrediënten zoals kruiden, planten, bessen en ander fruit uit gecertificeerde biologische teelt komen. Er is nog geen wet die bepaalt welke ingrediënten natuurlijke verzorgingsproducten mogen bevatten. In tegenstelling tot de term “natuurlijk”, zijn “biologisch” en “organic” wel beschermde termen. Een biologisch keurmerk kan dus houvast bieden. Natuurlijke huidverzorging is daarom niet minder goed.

Let wel op naar welke ingrediënten er naast de natuurlijke nog in het product zitten. Grote merken springen ondertussen ook mee op de groene kar voor het milieu, maar leggen vooral de nadruk op de natuurlijke bestanddelen van hun product, terwijl er nog net zoveel chemische ingrediënten in zitten.

Ben je op zoek naar gezonde biologische voeding, supplementen of verzorging? Ontdek ons ruim assortiment van exclusieve biologische producten. Onze merken en producten worden met liefde en zorg gekozen. Ze zijn 100% biologisch, duurzaam en ethisch.